Hesaplaşma - The Accountant

Çok büyük bir izleyici kitlesinin severek izleyeceğini düşündüğüm Hesaplaşma - The Accountant'ta Ben Affleck karşımıza otistik bir muhasebeci olan ChristianWolff rolüyle çıkıyor. Devamını merak ettiren bir hikaye, ilginç bir eğitimden geçen Christian ve karşı karşıya kaldığı tehlikeler oldukça ilginizi çekecek.


Çocukluğunun ilerleyen dönemlerinde onda bir sorun olduğunu farkeden ebeveynleri Christian'ı göstermeye ve sorunun ne olduğunu öğrenmeye götürürler. Danıştıkları kişi onun otistik bir çocuk olduğunu ve onu orada bırakıp gerekli eğitimleri almasına izin vermeleri halinde kendi kendine yetebilen bir yetişkin olabileceğini söyler. Ne var ki Christian'ın asker babası buna müsaade etmez ve tüm süreçle kendi bildiği şekilde baş etmeye karar verir. 

Bir süre sonra anneleri tarafından terk edilen iki erkek kardeş tamamen babalarının eline kalırlar ve çok sıkı bir askeri eğitime maruz kalırlar. Bu Christian'ı hiç de tahmin edemeyeceğimiz bir şekilde etkileyecek ve gelecekteki hayatına doğrudan etki edecektir. 

Büyüyüp bir muhasebeci olduğunda bir yandan ihtiyacı olanlara karşılıksız yardım ederken bir yandan da çok tehlikeli adamların muhasebelerini tutmakta ve otizm nedeniyle muhteşem çalışan beyni sayesinde de hesaplar konusunda her şeyi bir anda çözebilmektedir. Tavsiye üzerine hesaplarını kontrol etmek için çağırıldığı robotik parçalar üreten bir şirkette bulduğu akıl almaz açık sonucunda ise işler onun bile tahmin edemeyeceği bir hale gelecek, hep uzak durduğu şeyleri yapmak zorunda kalacaktır.

Hayatı sürekli akıl almaz bir macera içerisinde ilerleyip dururken Hazine Bakanlığı Suç Yürütme Birimi de onu araştırmaya başlamış ve ona ulaşmalarına birkaç adım kalmıştır.
Hızlı, aksiyon dolu ve güzel bir hikayeye sahip olan Hesaplaşma - The Accountant büyük keyifle izleyeceğiniz filmlerden. Tavsiyemdir.

2 yorum:

  1. Hesaplaşma, son zamanlarda izlediğim iyi filmlerden birisiydi. Şöyle bir bakayım diye başlayıp sabahı bulmuştum. ;) Uykusuz kalmama değdi ama pişman değilim ;)
    Ayrıca filmde geçen, gelmesi muhtemel davranışsal krizlere karşı yaptığı rutin tedavi gerçekten uygulanabilir mi diye merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten kaliteli bir filmdi haklısın. O bilinen bir tedavi mi pek bilemiyorum. Aslında zannetmiyorum da. Bence o babasının ona uyguladığı şiddet eğitiminin sonucunda kendi kendine geliştirdiği bir yöntem olabilir.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.