Kendi Defterini Kendin Yap

Arada bir hiç alakam olmayan şeyleri merak edip, nasıl yapıldığını araştırdığım ve sonrasında da denediğim doğrudur. Öyle ilginç bir huyum var gerçekten. Bu kez defter nasıl yapılır onu araştırdım ve sizlerle de paylaşmak istedim. Sevdiklerinize kolayca hazırlayabilir, zevkinize göre süsleyip ya da içerisine bir şeyler yazıp onlara hediye edebilirsiniz.


Defter sayfalarını hazırlayabilmek için tek ihtiyacınız olan A4 dosya kağıtları, iğne ve iplik. Ben defterime kapak da yapacağım güzel görünmeli diyorsanız bu malzemelere tutkal ve birkaç farklı renk kartonu da ekleyebiliriz.

Aslına bakarsanız aklımda böylesi disiplinli çalışmak gibi bir hayal yoktu fakat çok sevdiğim bir arkadaşım yeni yıl hediyeleşmesinde "sen bana kitap alma, yaz" deyince aklımdaki planları bu şekilde gerçeğe dönüştürmeye karar verdim. Bir youtube kanalında bulduğum detaylı anlatım sayesinde "bence" harika bir defter çıktı ortaya.

Tüm aşamalarını aşağıda paylaştığım videoda da izleyebileceksiniz ama bir de ben anlatayım. Önce 4'lü gruplara ayırdığınız ve ikiye katladığınız kağıtlarınıza cetvel ve kalem yardımıyla, her 3 cm de bir işaretliyoruz. Ardından bu dörtlü grupları teker teker elimize alıp, işaretli yerlerine iğne yardımıyla delikler açıyoruz. 

Artık, her biri delinmiş ve dilediğimiz kadar hazırlanmış kağıt gruplarımız hazır olmalı. Şimdi sıra sözel olarak anlatamayacağım ip ile birbirine bağlama işlemine geldi. İşte bu kısmı, paylaşacağım videodan dilediğinizce izleyin ve mantığı kapın. İnanın sonrası çok kolay.

İşte benim anlatılan sistemle kolayca yaptığım ve açıkçası bu kapsız haline bile bayıldığım defterim :)

Bu da dikişleri başka bir kartonla kapatmadan ve kapağı hazırlamadan önceki son kare. Burada fazla ipleri kesiyor ve ipli olan bu kısmı birbirlerine daha iyi tutunabilmeleri için tutkallıyoruz. eğer bir kitap mengeneniz varsa çok şanslısınız demektir. Bu haliyle birkaç saat onun içinde kalırsa taş gibi sağlam defterleriniz olacağı garanti.




Keyifle izleyin ve hayallerini kurduğunuz defterleri yapmaya başlayın.
Sevgilerimle :)

12 yorum:

  1. İple iyice dikmek gerek.Benim gibi beceriksiz biri yapabilir mi bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoda anlatıldığı şekliyle yapıldığında çok sağlam oluyor ve bence kesinlikle yapabilirsiniz. Beceriksiz olduğunuzu hiç sanmıyorum.

      Sil
  2. istediğim gibi bi ajandayı hala bulamadım bu yıl için, ben de oturup kendim yapmayı düşünüyodum bu yolla yapabilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yapabilirsin ve böylece hepsinden daha özel ve güzel bir ajandaya sahip olmuş olursun :)

      Sil
  3. Bende kendi defterimi kendim yapalı birkaç ay oldu.Ama ben faklı kağıt türleri kullandım.Hem daha ucuza geliyor ve bizim için değeri artıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum söylediklerinize. Defter ortaya çıktığında ve şöyle bir sayfalarını çevirdiğimde içimde oluşan mutluluğu tarif etmem zor.

      Sil
  4. El yapimi defter güzel bir hediye olabilir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Nasıl yaptığını detaylıca öğrenmek isteyeceklerdir.

      Sil
  5. Wayyy cok guzel olmus. Ellerime saglik

    YanıtlaSil
  6. Emeğinize sağlık ne de güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Defter de yapmadım demeyeceğim ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.