Ozon Sauna Nedir?

Ozon Sauna, son günlerde çokça karşıma çıkan ve ilgimi çeken bir yöntem. Bilmem sizler de benim gibi sıkça karşılaşıyor musunuz ve detaylı bilginiz var mı? Bu yazıyı hem bu konuda öğrendiklerimi paylaşmak hem de uygulatan birileri varsa onlardan bilgi almak için yazıyorum. Kim bilir belki bu sayede deneyenler bile olabilir.


Ozon Sauna'nın, genellikle vücutta yağların toplandığı ve ne yaparsanız yapın hiç gitmek bilmeyen bölgeleri için en iyi yöntem olduğu söyleniyor. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bu bölgelerdeki yağlar ozon sauna yöntemiyle eriyip yok oluyormuş.

Ozon sauna ile ısı, derinin 4 - 6 cm altına etki ediyormuş. Böylece buharlı klasik saunaya göre daha fazla terleme sağlıyor. Sıcaklığın etkisi ile açılan deri gözeneklerinden vücudumuzdaki kan, lenf ve yağ dokusuna dek geçiyor ve yine böylece lenfatik sistemi toksinlerden arındırıyor, cildi temizliyor, kasları gevşetiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, bakteri ve virüs mantarlarını öldürüyormuş.

Ozon Sauna;

Kan akışını hızlandırarak, deri hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor. Böylece daha canlı bir cilde sahip oluyoruz.

İç organlarının fonksiyon kalitesinin artmasıyla bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bu sayede daha sağlıklı ve dirençli bireyler oluyoruz.

Vücuttaki oksijen miktarı ve kalitesinin artmasıyla tüm lenfatik ve kardiyovasküler sistem temizlenir ve yenilenir. Bunun sonucunda yeni doğmuş bir bebek gibi oluyoruz ;)

Kaslarda biriken laktik asidin oksidize edilmesiyle kasların rahatlamasına ve dolayısıyla vücudun esnekliğinin artmasına neden olur. Böylece hareket kabiliyetimizde fark edilir değişiklikler olacaktır.
Hormon ve enzim üretiminin dengelenmesine yardımcı olur.

Hafıza kullanımında ve genel beyin sağlık ve performansında gelişim gözlenir.

Depresyon ve anksiyeteyi yavaşlatır ya da önler. Adrenalinin oksidize olmasıyla kişide sakinlik ve dinginlik yaratır. Stresin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Oksijenin üç atomlu hali olan ozon vücuda verildiğinde işte böylesi harikalar yaratıyormuş. Şimdi söz sizlerde. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aranızda bu yöntemi deneyenler varsa ve deneyimlerini bizlerle paylaşırsa çok seviniriz.
Keyifli günler dilerim :)

4 yorum:

  1. Sauna olarak değil de damar yoluyla almıştım ama tek seans aldığım için faydasını pek gözlemleyememiştim.Bu tabi biraz daha farklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa keşke devam etseydin. Çok faydasını gördüğünü söyleyenler var.

      Sil
  2. İlk defa senin sayende duymuş oldum ve faydalarını okudukça gözlerim büyüdü. Böyle muhteşem bir şeye herkesin ihtiyacı var bence.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.