Ghost in the Shell 2: Innocence - Innocence: Kokaku Kidotai


Daha önceden Ghost in the Shell evrenine hep beraber giriş yapmıştık. İlk filmin anlatımında yazdığım sırayla ilk filmden sonra 2 sezonluk anime serisi Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (SAC) geldi. Şimdi de Ghost in the Shell: The Movie filminin devamı olan Innocence ile karşınızdayım.


Anime serisi filmden bağımsız, aynı evrende ama farklı olaylarla ilerliyordu. Innocence ile ilk Ghost in the Shell filminin devamındayız. İlk filmi izlememiş olanlar için tam spoiler olsun da istemiyorum ama devam anlatıldığı için biraz çıtlatmam gerekecek.


Binbaşıyı kendi sorgulamalarıyla, beden, hayaleti, yaşıyor muyum yoksa sadece mekanik miyim? çelişkileriyle bırakmıştık. Innocence filminde; binbaşı yapay dünyanın içinde kaybolmuş durumda, hayaleti de kayıp. Yardımcısı Batou hem bağlı olduğu Bölüm 9'un görevlerini yapmakta hem de Binbaşının hayaletini merak edip, binbaşıya ulaşmaya çalışmakta.  Togusa da ona yardımcı oluyor.


Bu sırada şehirde prototip olarak üretilmiş bazı gynoidler sahiplerini öldürmektedir. Sonra da hafızaları silinmiş duruma gelmekteler. Ancak geri çağırılan prototiplerde ne yazılım ne de donanım sorunu vardır. Ve acaba neden kullanıcıların hiç biri dava açmamış, soruşturma başlatmamış ve olayı sessizce dışarıda sonlandırmıştır? Bölüm 9 da bu cinayetlerin iç yüzünü çözmek için Batou ve Togusayı görevlendirir.


İlk karşılaşılan robotun "Kurtarın beni" demesi çok şey anlatıyor aslında. Kendini sorgulama süreci her zaman gelir. Peki acaba bu olanların Binbaşı Motoko ile bağlantısı var mı ya da onu filmde görecek miyiz? Yapay zekanın geleceği nerelere gidiyor, bu gynoid ve androidlerin sorunu ne? sorularına cevaplar bulacağız ya da daha çok düşüneceğiz ve sorgulayacağız :) Bol bol filozof ismi, felsefik sözler göreceksiniz. Gerçekten kendinizi vererek izlemelisiniz.


İlk filmin de anime serisinin de üzerine çıkmışlar bence bu filmde. Çizimler ve atmosfer çok daha karanlık, çok daha konuya uygun, çok daha ilgi çekiciydi. Özellikle girişte çalan the ballade of puppets - flowers grieve and fall beni benden aldı. Ama diğer müzikler de çok iyiydi kesinlikle.


Karakterler daha karizmatik olmuş. Yine hayalet, zeka, insan olmak nerede başlıyor hatta canlılık nedir? diyorum hepinize. Kesinlikle farklı bir dünyaya girmek için bilimkurgu meraklılarının yanı sıra herkesin izlenmesini tavsiye ediyorum. Spoilerlı bölüme gelmeden önce yorumlarınızı beklerim diyorum :)

Ben her şeyi filmde göreyim diyorsanız bu kısmı okumayın derim. Filmin giriş yazısını yazmak istedim sizlere. Her giriş bu kadar toparlayıcı ve başarılı olamaz çünkü;
Gelecekte, insan düşüncelerinin yapay zeka ile arttırıldığı ve harici hafızanın evrensel bir matrixte paylaşıldığı bir zamanda, halk güvenliği bölüm 9 elit ajanı ve aslen yapay olarak tasarlanmış bir cyborg olan Batou, insansı özellikleri daha çok olan ortağı Togusa ile korkunç cinayetler serisini araştırmaktadır.
Batou'nun asıl ortağı olan, sibernetik özellikleri çok arttırılmış ve sadece hayaleti insansı olarak kalan Binbaşı Motoko Kusanagi'nin ağda kaybolmasının üzerinden çok zaman geçmiştir. O zamandan beri Batou Binbaşının hayaletinin nerede olabileceğini ve geri dönüp dönmeyeceğini merak etmektedir.

Diyerek film başlar veee olaylar gelişir :) Bir kez daha yorumlarınızı bekliyoruum.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.