Paralel Evren - Coherence

Coherence - Paralel Evren hiç de alışık olmadığınız, aklınızın sınırlarını zorlayacak ve film boyunca düşünmenizi, aklınızı çalıştırmanızı sağlayacak bir film. Ülkemiz halkı için bu durum oldukça zor olsa da okuyucularımın konuyu hemen kapacağına eminim. Haydi öyleyse bakalım Coherence - Paralel Evren'de izleyiciyi neler bekliyor.


Bir grup arkadaş birinin evinde akşam yemeği için buluşurlar. Uzun zamandır görüşemeyenlerin yanında, istenmeyen davetliler, eski sevgililer gibi karakterler de bulunmaktadır. Böylesi gergin bir ortamla başlayan yemek günlük sohbetlere dönmekte gecikmez ve yemek esnasında dünyaya çok yakın bir konumdan bir kuyruklu yıldız geçişi olduğundan bahsederler. 

Önceden gerçekleşen benzer geçişlerde ilginç durumların yaşandığından ve bu gece de benzer şeyler yaşanabileceğinden şüphe ettikleri bir anda hiçbir telefonun çalışmadığını, internetin kesik olduğunu fark ederler. Ve hemen ardından elektrikler de gidecektir. Böylesi tedirgin edici hikayeleri dinledikten sonra yaşadıklarının ardından sürpriz olaylar gerçekleşecektir.

Elektriklerin kesilmesinin ardından mahalleyi kontrol etmeye çıkan iki kişi döndüğünde garip davranmakta ve hiç de mantıklı şeyler anlatmamaktadır. Gecenin sonunda hiç umulmadık durumlarla karşılaşacağınızın haberi benden olsun ;)

Paralel evrenlere inanıyorsanız ve ilginizi çekiyorsa bu filmde gerçekleşen olasılıklar, sürprizler ve olaylar eminim ki çok ilginizi çekecek. Paralel evrende var olan diğer siz belki sizden daha iyi belki de karanlık yanınız olabilir. Keyifli seyirler dilerim :)

13 yorum:

  1. İlginç ve güzel bir filme benziyor teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için çok ilginç bir filmdi. Umarım sizin de ilginizi çeker. Rica ederim :)

      Sil
  2. Son zamanlarda kitaplarda, dizilerde, filmlerde çok işlenen bir konu oldu. En son Fringe dizisinde izledim mesela ben. Ama filmi merak ettim. Bu konu çok malzeme olur daha. Çünkü ilginç, gizemli ve seçenek çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fringe'de de çok iyi işlenmişti bu konu ama Coherence de çok farklı bir bakış açısıyla işlemişler.

      Sil
  3. Kesin izlemek lazım bunu. Çok enteresan görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Paralel evrenlere yer verilmiş yapımları cidden severim. Fringe, Steins Gate bu konuyu işlemiş güzel yapımlardan birkaç tanesidir. Bilim-kurguya olan ilgimden büyük ihtimal seyrederim, konusuyla oldukça ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Steins Gate'i izlemedim ama Fringe de çok güzel işlemişlerdi bu konuyu haklısın. Eminim diğeri de çok güzeldir. Bir de bu bakış açısını izle. Sanıyorum bunu da beğeneceksin.

      Sil
  5. Mutlaka izleyin, oldukça farklı bir bakış açısı ve işleyiş olduğunu göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  6. Kuantum mekaniğinin kucağımıza bıraktığı üzerine düşünülesi bir konu daha. Filmi bende çok önce izlemiştim. Çoklu evren teorisinin son halini düşününce azıcık zayıf mı kalmış acaba:) Buna rağmen bence de izlenilesi ve izlerken insana beyin jimlastiği yaptırdığı için sevilesi bir film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tam tadında bırakılmış çünkü daha fazla detaya girilirse oldukça kafa karıştırıcı bir hal alabilirdi diye düşünüyorum. Bu haliyle bile konuya uzak olanların anlayamayabileceği sahneler var.

      Sil
  7. Yine buldun ilginç bir sey. Ay çok merak ettim izleyecegim bulursam nette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bulurum ben işim bu ;) Keyifli seyirler şimdiden.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.