Uzay Yolcuları - Passengers

Kim bilir belki de dünyanın geleceği gerçekten de Uzay Yolcuları'ndaki gibi başka gezegenlerde koloniler kurmak olacak ve elbette bu "büyük" adımı atmak hiç de kolay olmayacak insanlık için. Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in baş rolleri paylaştığı filmde güzel sahneler sizleri bekliyor.


5000 yolcu ve yüzlerce mürettebat ile başka bir gezegende bir koloni kurmak üzere yola çıkan uzay gemisi rotasında ilerlerken meteor yağmuruna maruz kalır ve çok büyük bir çarpışmanın ardından gemi içinde birçok problem oluşmaya başlar. Bu problemlerden biri de 5000 yolcudan biri olan Jim Preston'ın uyutulduğu kabinin bozulması ve Jim'in uyanması gereken zamandan tam 90 yıl önce uyanması olur.  

Diğer yolcularla birlikte uyanacağını ve birkaç ay sonra da yeni hayatlarını kuracakları gezegene ineceklerini bekleyen Jim bu uyanışın büyük bir hata olduğunu çok geçmeden anlar ve elinden geldiğince bu duruma uyum sağlamaya çalışır. Ne var ki hiçliğin ortasında yapayalnız yaşamak hiç de kolay değildir. Artık dayanamayacağını düşündüğü ve hayatından vazgeçtiği bir gün tesadüf eseri Aurora'yı görür ve ona ilk görüşte aşık olur. 

Hemen gemi arşivinde onu araştırmaya ve onun hakkındaki her şeyi öğrenmeye başlar. Ve gün geçtikçe ona karşı duyduğu aşk zaptedilemez bir hal alır. Tüm bu duygudurumun sonunda da Aurora'yı uyandırır. Çok uzun bir zaman da onu kendisinin uyandırdığını ondan saklar. Aurora gerçeği öğrendiğindeyse tabir-i caizse dünyaları yıkılır. Diğer taraftan gemi de sürekli kendi içerisinde onlarca hata vermekte ve durum gittikçe kötüleşmektedir.

Bir uzay gemisi içerisinde kapana kısılmış iki insan ve hayatlarının bu gemide son bulacağı bir gerçek ve bunun ciddi bir şekilde farkındalar. Ellerindeki bu hayatı bir cehenneme ya da cennete çevirme seçeneği ise tamamen onların elinde. Sizce hangisini seçenekler?
Uzay Yolcuları - Passengers için keyifli seyirler dilerim :)

10 yorum:

  1. Her 2 taraf için de zor bir durum diye düşünmüştüm izlerken. Bazı sahneleri görsel şölen. Bilim-kurgu ve özellikle dram sevenler beğenecektir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Çok büyük bir ikilem yaşanılan ama sanıyorum ben de olsam yapardım filmdeki karakterin yaptığını.

      Sil
  2. Bu filmi sürekli öneriyor arkadaşlarım. Sizin de yorumunuzla merakım arttı. Gidip izlemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlenilesi bir film gerçekten. Umarım keyifle izlersiniz :)

      Sil
  3. Ben de izledim 4 oyuncuyla ancak bu kadar iyi film yapilir, çok iyiydi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Haklısınız. Sadece dört oyuncunun bulunduğu bir filmi izleyiciye sevdirmek kolay değil.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Mutlaka izle :) İnsana farklı şeyler düşündüren bir film.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.