Vezir Parmağı


Türk filmlerini desteklemek için mümkün olduğunca sinemada izlemeye çalışıyorum. Vezir parmağı da gülme ümidiyle ve merakla gittiğimiz bir film oldu. Ancak ancak ancak.. 


Osmanlı Devleti bir çok cephede savaş vermektedir. Her yaştan erkek cepheye çağrılmaktadır. Cepheye giden bir çok yiğitten senelerce haber gelmemektedir. Herkes gözü yollarda çocuğunu, eşini beklemektedir. Ancak sonunda canlarına tak eden bir grup kadın hemşerileri olan vezire haber yollayıp yardım isterler. 


Vezir yanında çalışan Mustesna'yı beş erkeği seçmesi ve köye götürmesi için görevlendirir. Mustesna'nın seçtiği farklı kültürlerden beş hamal, onunla beraber cepheye gittiklerini düşünerek yola düşerler.


Kesinlikle ümitlerin boş çıktığı bir film oldu. Bu kadar gereksiz, aşağılayıcı, konusuz, manasız bir film beklemiyordum. Bu oyuncular bu filmde nasıl rol almış ailecek anlayamadık. Espriler kötüydü, kendini tekrarladı, konu bayağıydı. Bu kadar cinsiyetçi espriler beklemezdim. Bir kere bile gülemedim. Güldürürken araya dram, bir iki de mesaj sıkıştıralım demiş Mahsun Kırmızıgül ama onu da başaramamış.


Harcadığımız zamana acıdık. Recep İvedik filmlerini bu kadar eleştirmemiştim, onlarda güldüğüm saniyeler olurdu ama Vezir Parmağı tam bir fiyasko oldu. Bir çok başarılı oyuncuyu içine toplayıp, böyle bir rezalet yaratmak ayrı bir yetenek sanırım. 100 puan üzerinden 5 veriyorum. O da Yasemin Yalçın,Meral Çetinkaya, Suna Selen ve diğer hatırlı oyuncular için.  İzlemeyin izletmeyin.

Annemden bir dipnot geldi: Verdiğim para haram olsun. Bizimle dalga mı geçiyorlar. Kadınların bu kadar aşağılandığını görmemiştim.

29 yorum:

  1. Güzel filmler tabii ki çıkıyor. Destek vermek gerekiyor hem fikirim ona da. Ama bu filme destek vermeyelim işte :)

    YanıtlaSil
  2. baştan konu açık zaten zaten sevmem MK'ü iyice gıcık oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben güleceğimi ummuştum. Konuya da çok hakim değilmişim. Sonuç bu :(

      Sil
  3. aynı şeyi benim annemde söyledi kadını aşağılıyorlar sapık bir film olduğunu düşünüyorum +18 ibaresi olması gerekiyor sinama salonunda küçük çoçuklarıyla eğlenmeye gelen aileler filmin ortasında çıktılar.... çok iyi oyuncuları oynatmış kırmızıgül ama onlara da hayret nasıl oynayabildiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh tabii ki çıkarlar. Ben ailemle izledim, rahatsız oldum konudan. Bir de küçücük beyinlere böyle bir konu sokulmasını düşünemiyorum. Konudan daha çok oyunculara şaşırdım ben de sizin gibi. Kaliteli yapım bulmak zor.

      Sil
  4. Son zamanlarda benzer eleştirileri çok sık duymaya başladım bu filmle ilgili. Son olarak "Mucize" gibi enfes bir filme imza atan Kırmızıgül ile bu tarz eleştirileri aynı kefeye koyamadım doğal olarak.
    Filmi henüz izlemediğim için bir yorum yapamıyorum ama gişede de bekleneni veremedi okuduğum kadarıyla.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra fikirlerinizi duymayı çok isterim. Kaçırdığım bir nokta vardır belki. Nacizane olarak evde izlemenizi tavsiye ederim ben :) Dramda başarılı bence Mahsun, komedi yaramamış..

      Sil
  5. Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık. Son günlerde gittiğim en vasat Türk filmlerinden biriydi. Kadınların sadece erkek olmak dışında hiç bir özellikleri bulunmayan bu beş adamla evlenmek için diğer üç kumasını, bile isteğe kabul etmesi son derece rahatsız ediciydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumayı kabul et, bir çirkin, bir güzel bir vs olsun diye sırala. Efendimiz sizsiniz moduna gel. Neler neler göstermeye çalışıyorlar alt metinde :/ Yazık..

      Sil
  6. Kadro çok güçlü.Ben de yorumunu okuyunca şaşırdım açıkçası :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadrodan böyle bir hayal kırıklığı ben de beklemiyordum :/

      Sil
  7. Fragamanı hiç hoşuma gitmemişti. Demek film de kötüymüş. Sinemada izlemeyeyim ben de o halde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlenecekse kesinlikle evde izlenmeli. Doğru karar vermişsiniz :)

      Sil
  8. Zaten Mahsun'un filmine para verip gitmem. Tvde bakarım anca. Anlamadigim nokta: Madem kadınlar bu kadar asagilaniyor. Koca koca kadınlar, hem de isim yapmış olanlar bu role nasıl evet dedi? Hayret!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli yapımlarda oldupu kadar bel altı espriler de satıyor ülkemizde. Bence çok gülüneceğini düşündüler. Ya da anlatılanlar onlara bizim kadar itici gelmedi. Belki de sadece para :/

      Sil
  9. İzlemek istediğim filmler arasındaydı normalde güzel filmler yapıyordu bu seferki neden böyle oldu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dram türünde kesinlikle başarılıydı. Ama komediyi bu kadroya rağmen kıvıramamış. Konunun saçmalığı çok etkili bence.

      Sil
  10. İzlemeyi hiç düşünmediğim filmdi zaten ama izleyen birisinden bu şekilde olumsuz yorum okumak daha da pekiştirdi. Eleştirmek için izlemek gerekiyordu o yüzden pişman olmayın. Sayenizde kaç kişinin fikirleri netleşmiş oldu..Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her şeyin pozitif yönünü de görmek lazım aslında. Haklısınız :) Rica ederim

      Sil
  11. Bu film zaten çok eleştirildi. Daha önceki filmleri izlemiş vE beğenmiştim ama buna gitmeyi dusunmuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diğer Mahsun filmlerini zevkle ve hüzünle izlemiştim. Doğru bir karar vermişsiniz:)

      Sil
  12. Kadrosu icin gittim ama pisman oldum. Dedigin gibi bu kadroyla rezalet yaratmasi takdir edilesi

    YanıtlaSil
  13. Mahsun Kirmizigülü sevmem ne sarkici ne oyuncu olarak.

    YanıtlaSil
  14. Sadece kadroyla bu isler olmuyor umarim bunu ogrenir birgun ayni filmleri yeni isimlerlerle cekseydi gise yapmazdi buna eminim tekrarlatdan kolajlar yapip ortaya cikmak basari degil. Oyuncular da olaya fazla ticari bakar oldu artik😞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazıkki söylediğiniz her şeyde hemfikirim.

      Sil
  15. Kadro göz doldurunca insanlarda haliyle güzeldir diye tercih etmek istiyorlar açıkcası bende öyle düşünüyordum ama bu postunuzdan sonra kesinlikle destek falan vermem ..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.