Katwe Kraliçesi - Queen of Katwe

Uganda'nın Katwe bölgesinde çok kötü şartlarda yaşamaya çalışan, babasız bir ailenin kızının gerçek hikayesi Queen of Katwe - Katwe Kraliçesi. Hırs, kendine güven, başarı ve desteğin öneminin birebir can bulmuş hali; Phiona Mutesi. 


Penceresi olmayan, derbeder bir barakada ailesiyle yaşayan Phiona gün gelir satranç oynamayı öğrenen ve çok başarılı satranç oyuncularının bulunduğu bir gruba girer. İlk günlerde, yıkanamadığından, çok kötü kokan Phiona ile oynamayı ya da yakınlaşmayı istemeyen çocuklar sonunda dayanamayıp bunu dile getirirler. Phiona onlarla birlikte olabilmek ve çok merak ettiği satrancı öğrenebilmek için çeşmeden kovalarla su taşır ve temizlenir.

Hayalindeki işe bir türlü giremeyen Robert Katende Katwe çocuklarına satranç dersleri vermektedir ve zamanla Phiona'nın satranca olan büyük yeteneğini keşfeder. Ona öğretmediği birçok hamleyi kendisi öğrenmiş ve ondan çok daha iyi oyuncuları yenmeye başlamıştır. Onun satrançtaki gelişimini yakından takip eder ve tüm bu çocuklar arasından yarışmalara sokabilmek için bir ekip kurar. 

Her ülkede olduğu gibi burada da başarılı ancak fakir olmak hayata 1-0 yenik başlamak demektir. Phiona'nın en büyük şansı Robert Katende ile tanışabilmiş olmaktır çünkü Robert Phiona'nın hem en büyük desteği hem de hocası olmuş her düştüğünde onu ayağa kaldırmayı bilmiştir.  

Hayat bizleri çok zorlar, çoğu zaman hiç de yaşamak istemeyeceğimiz zorluklarla karşılaşırız. Bize düşen, tüm bunlara rağmen yeniden ayağa kalkabilmek, yeniden kendimize güvenmek ve yeniden başarıya ulaşabilmektir. Queen of Katwe - Katwe Kraliçesi bir yükseliş, kocaman bir başarı hikayesi. Çok seveceğinize eminim. Keyifli seyirler dilerim. Sevgiyle :)

2 yorum:

  1. Böyle azim ve başarı hikayelerini çok seviyorum. O zaman izlemeliyim:))) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize ilham veriyor değil mi? Kesinlikle izleyin, şimdiden keyifli seyirler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.