The Founder

Fast food yemeyi bırakalı oldukça oldu. Kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri de buydu ama tabii bu The Founder'ı izlememe engel değil. Büyük bir hayretle izlediğimi ve McDonalds'ın gerçek kurucuları için de oldukça üzüldüğümü söylemeliyim. 


Kimi insanlar kimsenin düşünemediğini düşünür, kimsenin yapamadığını yapar ve büyük başarılara ulaşırlar. İşte McDonald kardeşler de yaşadıkları bölgede bu konuda belki de en büyük başarıyı yakalarlar. Çünkü onlar hızlı ve kaliteli servisin öneminin yanı sıra servis ettikleri ürünlerin de sağlıklı olmaları için ısrarcıdırlar. 

Şanssızlıkları ise hayatta onlarca iş denemiş fakat hiçbirinde istediği başarıyı elde edememiş biri olan Ray Kroc ile tanışmaları olur. Ray McDonald kardeşlerin kurduğu sisteme adeta tapar ve onlarla ortak olabilmek için elinden gelen her şeyi yapar ve kardeşleri kandırmayı başarır.

O andan sonra tek hedefi "para" olan Ray Kroc ile tek amaçları "kalite" olan McDonald kardeşler sıkça çatışmaya başlarlar. Ve maalesef kazanan onların arkasından oynadığı onlarca oyun sonucunda Ray olur. Film bittiğinde McDonald kardeşler için öyle üzgündüm ki tüm dünyayı ele geçirmiş olan bu marka dilerim batar, yok olur diye geçirdim içimden. İtiraf ediyorum :) Ama hakikaten ortada öyle büyük bir hak yeme durumu var ki şimdiye dek batmış olması gerekirdi bence. 

İzlemesi çok keyifli ama yaşananlar ve yaşatılanlar düşünüldüğünde tam bir dram olan film The Founder'ı her birinizin çok çok severek izleyeceğinizi düşünüyorum.
Keyifli seyirler dilerim :)

8 yorum:

  1. Afişnden dolayı olsa gerek bir türlü izlesem mi izlemesem mi karar veremediğim bir filmdi. Ama konusu ilginçmiş.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Konusu çekmişti beni de ve sonrasında iyi ki izledim dedim. Umarım siz de izler ve seversiniz.

      Sil
  2. That Sugar ve Fed Up filmlerini izlemek istiyordum. Yorumunuzdan sonra peşlerinden The Founder filmi de güzel gider diye düşündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin yorumunuzun ardından That Sugar ve Fed Up'ı izleyeceğim. Merak ettim, teşekkür ederim.

      Sil
  3. The Sugar filmini de merak ediyorum bu da ilginçmis 😊

    YanıtlaSil
  4. Bende bu hafta izledim bu filmi... Cesaret miydi cesaretsizlik miydi ikilemine düştüm bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farklı şeyler düşündürtüyor insana. Böylesi etkileneceğim bir film olduğunu hiç tahmin edememiştim. Çok iyiydi.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.