Aile Arasında

Kaliteli komedi filmi sayısının bir elin parmaklarını geçmediği ülkemizde listeye bomba gibi bir Türk filmi girdi; Aile Arasında. Gülse Birsel muhteşem senaryosu ve birbirinden başarılı oyuncuların parıldayan oyunculuklarıyla; Aile Arasında baştan sona izleyici güldüren, güldürürken kalitesinden ödün vermeyen, her şeyin dozunda olduğu ve kesinlikle çok eğlendiren bir film olmuş. 

Fikret'in 21 yıllık evliliği, Solmaz'ın ise yine 21 yıllık, bir gün evleniriz kesin diye beklediği birlikteliği aynı dönemlerde son bulur. Fikret boşanmak isteyen karısıyla ayrılmak istemez ve tam bir şaşkın koca olarak bir avukatla görüşmeye gider. Solmaz ise kızının babası Neco'nun kendisini terketmesine çok kızgındır ve yeni aşklara yelken açmaya kararlıdır. Bu muhteşem ikili birbirlerini bambaşka insanlar sanarak buluşurlar ve masada çıkan büyük kavganın sonrasında kapı komşusu olurlar.

Karakterinde onlarca ilginç huy barındıran Fikret, Solmaz ve arkadaşlarının hayatına uyum sağlamakta oldukça zorlanır başta ve birdenbire kendisini bir kız isteme töreninde, istenen kızın babası rolünde bulur. Bir anda, rol icabı da olsa, hayatı değişir. Bu değişim hayata bakışının da kökünden değişmesini sağlayacaktır. Solmaz ve Fikret'in hayatlarını böylesi arapsaçına çeviren ise Zeynep ve Emirhan'ın engel tanımayan aşklarıdır.

Emirhan, çok zengin bir ailenin oğludur. Zeynep'e delicesine aşıktır ve bir an önce ailesiyle tanışmak istemektedir. Zeynep ise babası ve annesinden ona hiç bahsetmemiştir. Bu nedenle Emirhan internette küçük çaplı bir araştırma yapar ve Zeynep'in babasının mesleğini "yanlış da olsa" öğrenir. Bu noktada hikayeye bodoslama giren Fikret mükemmel bir aile babası olmak zorundadır.

Çünkü karşısında Adana'nın zengin ailelerinden biri bulunmaktadır. Aile arasında olacağı düşünülen tüm merasimler kısmı şatafat ve ihtişamın paçalardan aktığı bir gösterişe döner ve eğlence, heyecan, şenlik, tempo film boyunca hiç bitmez. 

Benzerlerinin çokça çekilmesini dilediğim Aile Arasında gibi bir komedi filmi ülkemize yakışan kalitede, bunu mutlaka eklemeliyim. Gözümden yaşlar gelene dek güldüğüm filmi herkese ama herkese tavsiye ediyorum. İzlemeden ölmeyin ;)
Film hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum. Haydi yazın konuşalım. Sevgiler...

6 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir filme benziyor mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka ama mutlaka olsun :) Çünkü eğlenme garantili, söz ;)

      Sil
  2. bu filme gidemedim başka filme gitmiştik ama mutlaka gideceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin gidin, hatta belki bu akşam olsun. Bir daha gitmek bile isteyebilirsiniz ;)

      Sil
  3. Yaa abla çok beğeniliyor bu bende gitmek istiyorum ama nete düşmesini bekleyeceğim sanırım. :( finaller was coming

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nete biraz zor daha doğrusu geç düşer bence. Keşke sinemada izleyebilsen.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.