Bir İsim Hikayesi ;)

 


Bir kısmınızın oldukça merakını cezbeden isim hikayemizi anlatmak için geldim :)
Bugünlerde diyorum ki iyi ki adını önceden haber vermişsin kızım yoksa ben sana nasıl isim koyacaktım? İsim seçme işi gerçekten ama gerçekten zor ve önemli arkadaşlar.
Önce önemini anlatayım sonra da hikayemizi.

Bebeklerimize isim koyarken yaşam boyu duyacakları bu sesleri iyi düşünüp seçmeliyiz. Neden mi? Mutlaka duymuşsunuzdur "Söz büyüdür." lafının çok doğru olmasından. Bunu biraz bizim "Bir şeyi kırk kere söylersen olur." deyimiyle bağdaştırarak düşünebilirsiniz. Yani isimlerimizin anlamları güzel şeyler çağrıştırmalı, anlamları mümkünse pozitif olmalı.

İkinci aşama için ise yani isim seçiminin ardından, tavsiyem ad+soyad numerolojik analizini yaptırmanız olacaktır. Buraya da bir Neden mi? konduralım :) Çünkü evren matematik üzerine kuruludur ve her şeyin ama her şeyin matematiksel bir karşılığı vardır. Dolayısıyla ismiyle seslendiğiniz çocuğunuzun adını ve soyadını içeren harfler birer sayıya yani frekansa işaret eder. Bu frekans hayat boyu onunla çınlayıp duracaktır. Numerolojik olarak analizini yaptırdığınızda bazı sonuçlar elde edersiniz ve buna göre analizi yapan kişi size ek bir isim önerebilir. Bu konuyu da başka bir yazıda derinlemesine anlatırım. Artık sıra bizim hikayemizde ;)

Ülkemiz için çok önem arz eden günlerden, 2023'ün 23 Nisan'ında spiritüel açıdan kanalları çok açık olan bir arkadaşım benden çok yoğun bebek enerjisi aldığını söyledi. O günlerde hamile değildim ve inşallahlarla devam eden sohbetimiz esnasında bu defa da ona sürekli "Dora" isminin söylendiğini yazdı. Böylece bir ruhun dünyaya gelmek üzere bizi seçtiğini düşündüm, öğrendim.

Birinci evlilik yıldönümümüze bir hafta kala hamile olduğumu öğrendim. Meğer yaklaşık bir ay önce bizimle birlikte olmaya gelmiş bebiktomuz. Sonra Dora ismi daha büyük anlamlar kazandı ve baladım araştırmalara.
İlk anlam olarak Türkçe kökenli incelendiğinde en yüksek yer, doruk cevaplarına ulaştım. Sonra Yunanca Dorotheus'un "Tanrı'nın hediyesi" demek olduğunu yazdı bir arkadaşım. Yine Yunanca kökenli incelendiğinde de Dor kökünden türediğini gördüm. Hediye, armağan anlamında. Diğer anlamlarında ise sevilen, yakın arkadaş, gönüldeş, eli açık, iyi ağırlayan gibi anlamları olduğunu öğrendim. Yani bu ismi çok sevdim.
Sonrasında ise yukarıda yazdığım gibi numerolojik analizini yaptım. Bunun sonucunda ikinci bir ismin şart olduğunu görüp ihtiyacı olan harflerle/frekanslarla bir isim seçtim.
İkinci ismimiz Yeliz de; çok değerli, ulu, yüce, ferah, aydınlık, güzel gibi anlamlara sahip.
E o zaman bundan daha iyi nasıl olur? :)
Eğer Dora ismi bize gelmeseydi kara kara isim düşünüyor olurduk eminim. Canım kızım iyi ki önden haberli geldin ;)
İşte bizim isim hikayemiz. Sizlerde de böyle hikayeler varsa duymayı çok isterim. Bunu bir tek biz yaşamış olamayız değil mi?
Bir sonraki postta size yeni doğanlarla ilgili şamanik bir ritüel anlatıcam ve bunu uygularken nasıl komik şeyler olduğunu.
O zamana dek kendinize iyi bakın!

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.