Yeni Yılda Hayal Panosu Yapalım

Yeni yıl geliyor derken geldi de birkaç gününü yedik bile. Eh yeni yıl demek yeni dilekler, beyaz bir sayfa, hayaller için yeni umutlar demek. Bende düşündüm hep birlikte bir 'Hayal Panosu' yapalım dedim. Hani şu bir zamanlar bomba gibi patlayan 'Secret' usulünden. Siz ne şekilde adlandırıyorsanız ondan olsun. İtiraf edeyim ben Secret'a inanıyorum. Fizik diye bir şey var sonuçta değil mi;)
Yukarıda gördüğünüz gibi ihtiyacınız olan şeyler çok kolay ulaşılabilecek malzemeler. İsterseniz bir karton üzerine ya da yok benim hayallerim sağlam olsun derseniz bir mantar tablo üzerine hayallerimizi yerleştirmeye başlayalım. Öncelikle elektronik her şeyden uzaklaşın ve sessiz bir ortamda kendinizle başbaşa kalın. Hayallerimize yoğunlaşacağımız için bizi hiçbir şey etkilemesin. Aklınıza ne geliyorsa, ulaşabileceğinizi düşündüğünüz ya da yok, imkansız ulaşamam dediğiniz her ne varsa hepsini bir kağıda yazın. Hayal kuruyoruz, bu da parayla değil ya. Listemizi doldurduktan sonra başlıyoruz gazeteleri, dergileri karıştırmaya. Hayallerimizdeki ev, araba, tatil ne varsa bulup kesiyoruz. Para mı istiyoruz? Para resmi bulunur mu ki? Para kelimesini kesip koymak daha kolay olabilir. Aklımıza gelen en imkansız şeyden en komik şeye ne istiyorsak bu tabloya yapıştırıyor ya da iğneliyoruz. Tabii bu hayaller panomuza eklenirken ona inanmak en önemlisi. Her şey tamamsa panomuzu her gün görebileceğimiz bir yere asmamız gerek. Gide gele, gide gele panomuza asılı olduğu yerde alışacağız, hayatımızın bir parçası olacak, onu kabul edeceğiz. Zaman zaman önüne gidip her bir hayalimizi dikkatlice inceleyeceğiz hatta bir kere daha kuracağız o hayalleri. Zamanla her biri gerçekleşecek mi? Umuyorum gerçekleşecek. Tabii pano önünde oturmakla olmaz. Nerede hareket orada bereket. Hayaller için çalışıp onlara ulaşacağız. Mesela Hayal Panomuzun önüne bir kavanoz koyup içinde para biriktirmeye başlayabiliriz. Farkında olmadan ne kadar çok para biriktirdiğinize siz de şaşıracaksınız. 

4 yorum:

  1. süper bir fikir 2015 girerken ihtiyacım olan motivasyonu belki sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka işe yarayacaktır :)

      Sil
    2. yapacam ve blogumda paylaşacam , bana bu fikri veren kişi ile birlikte tabii , ve umarı 2016 ya girerken bir çoğunu gerçekleştirmiş olduğumuda paylaşırım :)sevgiler

      Sil
    3. Çok sevinirim :) Umarım hepsini gerçekleştirmiş olursun. Sevgiler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.