Grinin - Karanlığın - Özgürlüğün Elli Tonu

Karanlığın Elli Tonu - kitap
Üçünü de bitirip öyle yazayım dedim. Hepsi de kalın kalın olunca kitap yorumum gecikti haliyle. Kitabın ilk haberini bir köşe yazarının köşesinde okumuştum. Herkes bu kitabı okuyor, Türkçe'ye çevrilmesini bekleyemeyip orjinalini alıyorlar, bayanlar plajlarda kafasını kitaptan kaldıramıyor vs. neler neler.
Meraktan öldüm neymiş ki bu kitap diye. Grinin Elli Tonu'nu kitapçıda görür görmez aldım, 3 günde bitirdim. Yalan yok sizi alıııp götürüyor. Sıkılmadan okuyorsunuz. Üniversiteden yeni mezun Anastasia Steele ile çocukluğunda yaşadığı "felaket" durumlardan aşırı derecede etkilenmiş ve o günlerden kendini koparamamış çook ama çok zengin Christian Grey'in hikayesi bu. İlişkileri haliyle anormal bir ilişki. Ya erotizm yaşıyorlar hem de en tepelerde ya da aksiyon. İşte bu ikisi birleşince de kitap su gibi akıp gidiyor. Peki ya romantizm derseniz en beğendiğim, en hayran kaldığım kısım zaten kitaptaki romantizm. Sakın kendi ilişkilerinizle karşılaştırmaya da kalkmayın bence çünkü o kadar paramız olsa biz de o çeşit jestler yaparız ya da görürüz diye düşünüyorum. Konuyu çok didik didik anlatmak istemem. Yaşanan büyük bir aşk gerisi fasa fiso. Bence okuyun hayatınıza farklı bir renk gelsin ;)

4 yorum:

  1. Uzun süredir, dışarıdan eve girince koşa koşa "acaba nolacak kitapta" diye odama koştuğum olmamıştı..Başardı ilk kitap bunu..Darısı diğerlerinin başına

    YanıtlaSil
  2. ben de merak ettim bu kitapları.. :)
    tatilde plajda iyi gider herhalde..
    bazan böyle basit ama insana hoş heyecanlar veren kitaplar da iyi geliyor..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gider gitmesine de o zamana kadar okumadan bekleme bence. Zaten buna benzer bir sürü kitap çıkar yakında ;)Onları plajda okursun.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.