Erin Brockovich - Tatlı Bela

Uzun zamandır izlemek istiyordum kısmet bugüneymiş. Film gerçek bir hayattan uyarlama. Oyunculuklardan bahsetmek gerekirse de Julia Roberts'ın oyunculuğu her zaman ki gibi muhteşem. Hayranlıkla ve hiç sıkılmadan izledim. Çalışmaya başladığı hukuk firmasının sahibi rolündeki Albert Finney'e de bayıldım.
Oynadığı bir çok başka filmi izlemiştim ama bu filmde parlamış :) Benim için başka bir sürpriz de Aaron Eckhart'ı filmde görmemdi. Hem de Erin'in en büyük destekçilerinden biriydi. Asıl güzel olansa gerçek Erin filminde küçük de olsa bir rol almıştı. Ailecek gittikleri restoranda ailenin siparişlerini alıyordu.

 3 çocuklu bir anne ve genç yaşta yaptığı yanlış evlilikler yüzünden hiç bir tecrübesi yok ve günün birinde kendisine çarpan adama dava açmak için gittiği hukuk firmasında işe başlıyor ya da kendisini zorla başlatıyor diyebiliriz.



Gerçek Erin Brockovich'e gelirsek; 1991'de açtığı davanın sonuçlanmasından kısa bir süre sonra, davasını üstlenen hukuk bürosunda dosyalama görevlisi olarak çalışmaya başladı. Düzenlediği bir emlak dava dosyasının içindeki sağlık raporları dikkatini çekince büronun yetkilisinden izin alıp araştırmaya başladı.
Araştırmasını sürdürdükçe 1960'lardan beri o bölgede yaşayan ve Krom 6 zehirlenmesine maruz kalan birçok insan olduğunu fark etti.  Krom 6 zehrinin, bölgede faaliyet gösteren Pacific Gas and Electric Company'nin kompres istasyonundan yeraltı sularına sızdığı ortaya çıkınca Brockovich ve patronu Ed Masry, Amerikan tarihinde bir ilke imza attılar ve Pacific, 600 den fazla Hinkley sakinine 333 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.
Filmden sonra ünlenen Brockovich, kendini insanların bir fark yaratmaları için cesaretlendirmeye ve pozitif mesajlar vermeye adadı. 11 Eylül saldırılarından kısa bir süre sonra, New York'ta enkaz haline gelmiş bir parkı gönüllüler ve bağış yapanlarla birlikte yeniden ortaya çıkardığı "Challenge America with Erin Brockovich" adlı televizyon dizisini yaptı.
Alıntı: http://www.kurumsalhaberler.com/

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.