J. K. Rowling'den Boş Koltuk

Önizleme

Sonunda kitabı bitirebilmenin hazzıyla yazıyorum bu yazıyı. Okuyup bitirebilmek uzun sürdü çünkü kitaptan maalesef hiç hoşlanmadım. Kendisinin hayal gücünü, yazabileceklerini, anlatabileceklerini bilmesem belki yaklaşımım daha farklı olabilirdi fakat neden bu kitabı yazmış, hadi yazmış neden yayımlatmış ben bir türlü anlayamadım.

Kitap bir kasaba içerisinde yaşanan olaylarla ilgili. Sorunlu ebeveynler ve dolayısıyla sorunlu çocukları konu alınmış. Kasabadan birinin kalp krizi geçirip ölmesiyle başlayan olaylar zinciri bence çok karmaşık bir şekilde ilerliyor. Klasik bir şekilde herkes birbirinin yüzüne gülerken arkalarından demediklerini bırakmıyorlar. O kadar fazla karakter var ki kimin kim olduğu hakkında bir süre düşünmeniz bile gerekebiliyor.
Grinin Elli Tonu'nun yayımlandığı dönemde çıkan bir haber üzerine bu kitabında o tarz olduğu hissine kapılmıştım ama hiç alakası yok. Habere göre Rowling'in editörü yazımı bitene kadar, etkilenmemesi için, o kitap serisini okumasını yasaklamıştı. Tabii ki bu kitapta da cinsellik var ama Grinin Elli Tonu ve devam kitaplarıyla hiç bağı olmayan şekilde. Ergen çocukların karşı cinse duyulan ilgisi diyerek tanımlayabilirim.
Sonuç olarak ne diyorsun yani derseniz; ben kitaptan hiç zevk almadım. Keyif alarak okumadım kitabı. 600 sayfanın sadece son 100 sayfasında hareketlendi biraz ama sadece o kadarcık. Paranıza kıymanıza değmez bence. Rowling'in eski tarzına dönmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.