Komşum Totoro ve Ruhların Kaçışı

Kardeşim sıkı bir Anime izleyicisi ve beni de zaman zaman bunun içine çekiyor. Tatilde boş anları değerlendirmek için iki tanesini izledik ve sizlere tavsiye etmek istedim çünkü inanılmaz güzeldiler. Hangisi daha iyi derseniz bence Ruhların kaçışı ama yine de siz kendiniz karar verin.
Komşum Totoro





Film iki kız kardeş ve babalarının, hastahanede yatan annelerine daha yakın olabilmek için yeni bir eve taşınmalarıyla başlıyor. Daha önce Anime izleyenler bilirler, özellikle çocuklar çok tatlı ve sevimlidirler. Hani önünüze koyasalar sevmeye doyamazsınız. Bu iki kız kardeş de aynen öyle. İçlerinden mutluluk fışkırıyor. Yeni evlerini, çevreyi keşfederken de Totoro'yla karşılaşıyorlar. Bazı yönlerini Alice Harikalar Diyarında'ya benzetebileceğiniz çok ama çok sevimli bir çocuk filmi. İyi ki izlemişim diyeceksiniz.
Ruhların Kaçışı






Yok ben sevmem, yok ben anlamam falan filan gibi bahaneler duymak istemiyor ve bu filmi kesinlikle izlemenizi salık veriyorum. Diğeri tam bir çocuk filmiyken bu film bence her yaştan izleyiciye hitap ediyor. O kadar çok değişik karakter barındırıyor ki içerisinde hayran kalmamak elde değil. Birbirlerinden farklılıkları ve güzellikleri de cabası. Güzellik derken yanlış anlaşılmasın bir bayanın güzel olması gibi bir güzellikten bahsetmiyorum.Karakterlerin çizimi esnasında düşünülmüş olan detayların güzelliğinden bahsediyorum.
Filmde yeni bir şehre taşınan bir ailenin yeni evlerine ulaşmaya çalışırken yolu kaybedip, kendilerini bambaşka bir yerde bulmalarıyla başlıyor. İnanmayacaksınız ama bu minik kızcağızın anne ve babası birer domuza dönüşüyor ve o da onları kurtarabilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Çok keyifli bu iki film, boş zamanlarınızı değerlendirebilmeniz için birebir :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.