Mustafa Amca'nın Yeri Canlı Balık - Amasra

 
Amasra'ya gidince balık yenecek tabii ki ama önemli soru nerede yenmesi gerektiği. İşte tam bu noktada teknoloji devreye giriyor :) Kardeşim telefonunu bir hız çıkarıp foursquare'den lokantalara yapılan yorumları bir bir okumaya başlıyor ve biz de kendimizi Mustafa Amca'nın Yeri'ne giderken buluyoruz. Beğeniyor muyuz? Beğenmek ne kelime bayılıyoruz. Zaten başka nereye 3 gece üst üste yemeğe gidersin ki?

Yukarıda gördüğünüz benim ilk midye dolma deneyimim. Yalnız çok başarılıymışım öyle dediler :) Eh pek tabii nasıl açılır nasıl yenir gibi dersler almadım değil. Şöööyle bir bakalım;

Gayet ciddi bir görsel sunum ardından midye dolmaları afiyetle mideme gönderdim. Her yerden yenmezmiş ama buradan yenmeden dönülmez benden söylemesi. Hem kocamanlardı hem de çok güzellermiş (öyle dediler).
İşte derslerden bir kareyi de sizlerle paylaşmak isterim :)
20 küsür çeşit malzeme ile hazırlanan meşhuuuuur mu meşhur Amasra Salatası:)

Samsun'da büyümeme rağmen balık, yemek tercihlerim arasında sonlardadır. Bu yüzden olacak annemler beni her kıstırdıklarında balık yemeye götürürler. Malum onu da yemek lazım ;) Bu gördükleriniz, bilmeyenler için, Çinekop. Güzel miydi? Ben bile bayıldım. Şu minikler de havyarmış. Samsun'daki balık lokantalarının gözü kör olsun! Sizin yüzünüzden havyarla Amasra'da tanıştım. Aramızda kalsın bizim oradakiler balığın havyarını ayırıp ayrıca satıyorlarmış :o 
Sinem'de ilk kez havyar görünce: "Ayy! Bu nee?" diyormuş!
 Kedisiz balık lokantası olmaz haliyle, pisicikler her yerde :)
Bu da soyulmuş çinekop !?*!

Hepsini tek seferde yemedik tabii ki. Hepsi farklı bir akşamdan. Yalnız hamsileri yediğimiz akşam çok acıktığımdan olacak, tabak boşalmak üzereyken aklıma geldi ve sizler için herkesi durdurdum. Yoksa boş bir tabak resmi altında burada da hamsi tava vardı şeklinde bir paylaşımda bulunacaktım.
 Kimse bu ne demesin! Bu ballı yoğurt. Manda yoğurdunu bal ve ceviz eşliğinde sunuyorlar. Kesinlikle yemeden dönmeyin. Bu tabağı iki kişi rahatlıkla yiyebilir. Tek kişiye çok fazla gelir diye düşünüyorum. 
Bu kadar fotoğrafın ardından gelelim Mustafa Amca'nın Yeri hakkındaki bilgilere. Amasra küçücük bir yer olduğundan kesin gezerken göreceksiniz, olmadı görmediniz kime sorsanız gösterir. Yalnız Amasra'nın kalabalık olduğu dönemlerde orası da kalabalık. Aynı oteller gibi cam kenarında oturmak istiyorsanız 1-2 hafta önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yoksa boşalan masaya oturabilme telaşı içerisine giriyorsunuz ki sıra kolay kolay gelmiyor. Çok sıra beklemek istemiyorsanız 17:30 - 18:00 gibi giderseniz rahat ederseniz. Yoksa şu gördüğünüz merdivenlerde, aşağıdaki koltuklarda uzun bir bekleyiş sizleri bekliyor olacak. 
Biz foursquare'de ya da farklı bir sitede okuduğumuz olumsuz yorumların birçoğuyla karşılaşmadık. Sadece büyük bir lokanta olduğundan ve bazen aksi giden şeyler yüzünden balıkların gelmesi biraz gecikebiliyor. Yoksa masaya kağıt serilmiş, garsonlar şöyleymiş böyleymiş gibi şeyler bize komik geldi. Hem masaya o kağıdın serilmesi bence çok rahatlatıcı ;) Fiyatlar da çok iyiydi. Yine gözünüz kör olsun Samsun balık lokantaları demeden edemeyeceğim. Biz Mustafa Amca'nın Yeri'nden çok memnun kaldık. Dilerim sizlerin de hoşuna gider. Hele bir de cam kenarı kaparsanız değmeyin keyfinize.
Umarım hiçbir şey unutmamışımdır. Amasra seyahatimizi detay detay anlatabildiğimi umuyorum. Diğer Amasra yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.