Uzakdoğu'ya Gitmeden Ölmeyin!

Yurt dışı seyahatlerinin beni en çok etkileyen yeri Mısır'dı. İkinci sırada ki yer ise kesinlikle Uzakdoğu. Maalesef her yerini görmedim ama görebildiğim kadarıyla Dünya güzelliklerinin büyük bir kısmı, aynı ülkemiz gibi, orada toplanmış. Bizim kültürümüzden çok çok farklı bir kültürü görmek de beni etkileyen başlıca unsurlardan tabii ki. Bir Avrupa şehrine gittiğinizde bizden çok da farklı olmadıklarından, az çok göreceğiniz mimariye aşina olduğunuzdan sizi 'Dan!' diye çarpmıyor ama Uzakdoğu öyle değil.
Her seyahatin her adımının çok önemli olduğunu düşündüğümden, ilk olarak uçak yolculuğumuzla başlamak isterim. Bu kısımları, yıllar geçmesine rağmen, detaylı bir şekilde anlatabileceğim çünkü Uzakdoğu seyahati heyecanıyla bu turu yazmalıyım diye düşünüp her gece günün özetini yazmaya başlamıştım fakat seyahat öyle faal geçti ki ancak uçak yolculuğu ve ilk günü yazabilmişim :)
İlk defa böyle kocaman bir uçakla uçacak olmanın heyecanı içimi sarmıştı itiraf ediyorum. Koridor kısmında da koltukları olan uçaklar var ya onlardandı. Bu yolculuğumuz esnasında dünyanın 1 numaralı havayolu şirketi Singapore Havayollarıydı ve biz de bu şansa erişmiştik. Yerel kıyafetleriyle servis yapan hostesler ve kibarlıkları hepimizin çok dikkatini çekmişti. Koltuklarımıza ulaştığımızda her birimizi bir yastık, bir battaniye ve bir de kişiye özel tv bekliyordu. Yerimize yerleşince herkesin birer battaniye daha kapma çabalarını şaşkınlıkla izlesek de yolculuğun ilerleyen saatlerinde üşümeye başlayınca nedenini çok acı bir şekilde öğrendik ;)
Sıcak memlekete gidiyoruz diye de yanımıza hırka falan almamıştık iyi mi? Siz siz olun uçak için, gidilecek olan kapalı mekanlar için mutlaka yanınıza hırka alın. Dışarıdaki sıcak yüzünden içeriyi öyle bir soğutuyorlar ki hareket halinde olmadığınızda gerçekten üşüyorsunuz.
Koltuklara geri dönersek, orayı burayı karıştırırken yolculuk süresince servis edilecek menüyü bulduk:



Ve gözlerimize inanamadık. Saatlerce uçak içerisinde seyahat edecek, neredeyse hiç hareket etmeyecek ve bir de üstüne tüm bunları yiyecektik öyle mi? Evet, yedik!! Aralarda sunulan içecek servislerini saymıyorum bile. Bir de bu menünün Economy Class olduğunu belirtmeliyim. Öndekilere kim bilir neler verildi??
Menüden de anlaşılacağı gibi yolculuğumuz Dubai aktarmalıydı. Böylece havadan Dubai'yi de görmüş olduk. Açık konuşmak gerekirse böylesine nizami bir şekilde yapılmış bir şehir görmeyi beklemiyordum. Cetvelle çizip öyle yapmışlar yolları, binaları, her şeyi. Ha bir de Dubai Havaalanı'nı gördük tabii. Uçağın içinde kalmayalım, ayaklarımız açılsın yürüyelim istedik. İşte o upuzun yolculuk uyku aralarında yemek yiyerek, tvdeki filmleri izleyerek, battaniyeyi sık sık kafama kadar çekme isteğiyle uyanarak geçti. Eh tabii Dubai'den havalanmadan biz de birer tane daha battaniye kaptık, ne de olsa öğrenmiştik artık ;)
Bangkok'a vardığımızdaysa muhteşem bir şehir bizleri bekliyordu...




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.