4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Biz kendi dünyamızda çok mutluyuz. O beni koruyor ben de onu. Enerjisi hiç bitmese de, zaman zaman beni dinlemeyip yaramazlık yapsa da, çiş-kaka konusunda arada bir sürprizler yapsa da o benim canım. İnanın ben karşıdan köpek geldiğini görünce korkudan karşı kaldırıma geçen biriyken şimdi neredeyse hepsini kucaklama noktasına kadar geldim :)
Sizlere yalan söylemeyeceğim. Bakımları gerçekten çok zor. Tuvalet alışkanlıkları, enerjilerini atmalarının gerekmesi (atmazlarsa neler olabileceğini ayrıca konuşabiliriz), mamaları, tüyleri, ... Liste bitmek bilmiyor.
Zaten kimse de eve alıp bakın demiyor. Sokaklardakilere bir şekilde sahip çıkabiliriz. Mesela bizim oynadığımız bu çimlik alanın biraz ilerisinde bir "Garip"imiz var. Kendi kemiklerimizden, bisküvilerimizden ona da götürüyoruz. Sokağın kedileri zaten kedici amcamıza emanet. Her akşam biz yürüyüşe çıkarken o da kedileri besliyor. Böyle böyle etraftakilere bakmaya çalışıyoruz az çok.
Peki ya dünyadakiler dersek; işte o noktada daha büyük organizasyonlara iş düşüyor. Bizim yapmamız gerekense, geri dönüşüme destek olmak, denizleri kirletmemek, ormanları yakmamak, tatlı su kaynaklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkmak.
WWF dünya çapında işte tam da bu iş için uğraşıyor. Sitelerini ziyaret ederek neler yaptıklarını inceleyebilir. Dilerseniz de bağışta bulunarak onlara ve tüm canlılara destek olabilirsiniz. Hep birlikte yaşabildiğimizde dünya daha güzel bir olacak.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.