Pacific Rim - Pasifik Savaşı

Denizin altından gelmeye başlayan Kaiju adı verilen yaratıklar insanoğlunu yok olmakla karşı karşıya bırakınca savunma yapabilmek için Jaeger adı verilen devasa büyüklükte robotlar üretirler. Yalnız robotların yönetilmesi tek bir kişiyle sağlanamayınca farklı bir yöntem denenir. Akılları nöral bir köprüde birleştirilen iki pilot bu robotlara ancak direktif verebilmektedir. Tabii bunun sağlanabilmesi için de uzun bir eğitimden ve çeşitli sınavlardan geçilmesi gerekmektedir.



Ne var ki robotlar ve pilotlar Kaijulara karşı başarısız olmaya başlamışlardır. Artık neredeyse tüm ümitler tükenmişken geri çağrılan eski bir pilot ve deneyimsiz bir stajyer insanoğlu için son umut ışığı olur.
Robotları gördüğümde bir Transformers daha mı diye korktuğum ama izleyince hiç mi hiç alakalarının olmadığını anladığım filmden her izleyenin zevk alacağını düşünüyorum. Kaijular çok çirkin ve kocamanlar. Dolayısıyla Jeagerlar da gerçekten devasa boyutlardalar. Filmin bazı sahnelerinde bu büyüklüğün farkına varmamızı sağlamışlar.
Ben pek bilgisayar oyunları oynamam ama kimi yerlerden göz aşinalığım vardır. Filmdeki bazı karakterler de bilgisayar oyunlarından fırlamış gibilerdi. Şaşkınlıkla izledim ;)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.