Atalay Demirci - Kelalaka

Resimden de anlaşıldığı gibi, bu bir stand-up gösterisi. Geçen sene Yetenek Sizsiniz'den birinci olarak ayrılan Atalay Demirci'nin gösterisindeydik. Öncesinde çevremden kimsenin gösteri hakkında bir fikri olmadığından oldukça meraklıydım diyebilirim.
Sahneyi gördüğümde elimde olmadan Cem Yılmaz'la karşılaştırmalar yaptım haliyle. Sonra da kendi kendime "Adam iki saat konuşup duracak ne koysaydı ki sahneye" dedim. Doğru değil mi ama?
Gösteri yaklaşık 10 dakika gecikmeli başlayınca benden ilk eksi notunu aldı. Gösterilerin verilen saatten geç başlamasından hiç hoşlanmadım sonrasında da hoşlanacağımı zannetmiyorum.

Atalay Demirci çıktı sahneye. Başladı konuşmaya. Beni rahatsız edecek kadar uzuuun bir süre kendisinin çok ince espriler yapacağından ve bizim de seyirciler olarak bunları anlayamayabileceğimizden bahsetti. Karşısındakileri tabir-i caizse çaktırmadan aşağıladı. Esprilerine gülünmediğinde hoşa gidilmemiş olmasını düşünmek yerine anlaşılmadığını savundu. İşte bu bitmek bilmez kibirli halleri "Eyvah! İki saat boyunca böyle mi yapacak acaba?" sorularının beynimde tur üstüne tur atmalarına yol açtı.
Yetenek Sizsiniz'de de yaptığı bu tip espriler o zaman da hiç hoşuma gitmiyordu. Zaten ben Baha'cıydım ;)
Neyse ki bu kendini övme aşamasını atladıktan sonra güzel bir gece geçirtti bize. Özellikle ilk bölümde gülmekten gözlerimden yaş geldi. Peçete çıkardım ağlıyor sanmasınlar diye ;)
Bir de gizli kayıt yapılmaması üzerine o kadar çok uyarıldık ki. Hiç bu işlerle alakası olmayan bir insanın içinde bile "Yeter ulan, çekicem işte!" diye bir inat filizlenebilirdi. Ben sinir oldum şahsen.
Devamlı 15 senedir bu işi yapıyorum, yani ben bu işi biliyorum diye beyinlerimizde yer etmeye çalışsa da, bence bazı esprilerini yumuşatmalı, bazı konularda da savaşını farklı platformlarda verip izleyenlerini potansiyel korsan cdci olarak görmemeli. Bunun haricinde Samsunludur, ben Samsunlu sayılırsam o da hemşehrim sayılır :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.