Atatürk'üm ...

Seni şahsen görememenin, duyamamanın üzüntüsünü yaşıyorum Ata'm. Buna rağmen hayranım sana; Yılmadan ülkeni kurtarmaya çalıştığın için... Mahvolmuş bir halkı kendi ayakları üzerine kaldırabildiğin için... Ufkun çok ama çok geniş olduğu için... Duruşunla, bakışınla, fikirlerinle ve tarzınla tüm dünya ülke başkanlarını etkileyebildiğin hatta kendine hayran bıraktığın için ... Bu liste bitmez Atam, yaz yaz bitiremem en iyisi burada bırakayım yazmayı.
Ama işte kızmadan duramıyorum ki; neye mi kızıyorum? Senin hakkında atıp tutanlara, büyüklüğün karşısında ezilip o küçüklük içerisinde sana saldırışlarına, hak ettiğin değeri vermeyenlere, ... Bu liste de uzayıp gider Atam ama söylemeden edemedim kızıyorum işte. 

Yaptığın bütün devrimler bir bir silinmeye çalışılıyor günümüzde. Seni aklımızdan silebileceklerini sanıyorlar. Ne kadar küçük beyinliler değil mi Atam? Senin içimizde, kalbimizde, beynimizde olduğunu, senin aslında BİZ olduğunu bilmiyorlar. O kadar küçük beyinliler işte!
Bize verdiğin görevleri yerine getirmeye, senin yolunda ilerlemeye her zaman devam edeceğiz Atam. Senin gözünden görmeye, senin aklınla - mantığınla düşünmeye devam edeceğiz. Verdiğin emanetlere sahip çıkacağız Atam, ne kadar ortadan kaldırmaya çalışırlarsa biz de o kadar sahip çıkacağız!
 Türküm, doğruyum, çalışkanım Atam! Ne demek istediğini anlamak istemeyen onca insana rağmen o kadar iyi anlıyorum ki. Amacının bizleri bölmek değil tam aksine bir ruh altında birleştirmek olduğunu öyle iyi anlıyorum. Bugün bizi bölmek istiyorlar Atam. Yıllarca kendisini bu milletten kabul etmiş insanların, sen aslında bu milletten değilsin diyerek aklını karıştırıyorlar. Bizi bölmek istiyorlar Atam.
 Yıllar öncesinden görüp bizi uyardığın bu sorunlar o zaman da vardı değil mi Atam? Ve hep olacak. Bu ülke toprağıyla, insanıyla öyle değerli bir ülke ki hep bizi bölmeye çalışacaklar değil mi? Dilerim bunu benim kadar net görür göremeyen bazı insanlar.
Keşke bugün karşında olabilseydim ve bunları doya doya sana bakarak anlatabilseydim Atam. Ne yazık ki ancak böyle bu şekilde seslenebiliyorum sana. Ama biliyorum ki beni duyuyorsun, birileri beni duyuyor ve hep birlikte ülkemize sahip çıkacağız Atam! 
 Türkiye bu 10 Kasım sabahında soğuk ve seni çok özlüyor Atam...


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.