The Fountain - Kaynak

Yıllaaar önce yayınlanmış ama hiiç bilmediğim bir filmle karşınızdayım. Kardeşimin tavsiyesi üzerine izlediğim film beni gerçekten etkiledi. Ne aşklar, ne sevgiler var kardeşim dedirtti ;)
Filmde 3 farklı zaman dilimini izleyeceksiniz. Biri 1500'lü yıllar, biri 2000, diğeri de 2500. 21. yüzyıldaki kısmında bir bilim adamı olan Tommy (Hugh Jackman),
beyninde tümör olan karısı Izzi'yi (Rachel Weisz) kurtarmak için devamlı araştırmalar yapmaktadır. Gözlerini her şeye kapatıp onu kurtarmak için araştırmalar yaparken aslında onunla geçirmesi gereken anları kaçırmaktadır.

İzzi ise bu günlerini 16. yüzyılda geçen bir hikaye yazarak geçirmektedir. Hikayede İspanya kraliçesi ülkesini kölelikten kurtarmanın tek yolu olduğuna inandığı Hayat Ağacı'nı bulması için Tomas'ı Maya topraklarına gönderir. Hikaye İspanya'da başlayıp teleskopla zaman zaman izlediği Nebula'da bitecektir fakat son bölümü kocasının yazmasını ister.

26. yüzyılda ise astronot olan Tom devamlı geçmiş yaşamlarından görüntüler görmektedir ve bunların ne olduğunu çözmeye çalışır. Sonunda çözümü bulur ve tüm yaşamlarında ki sorunlar çözüme ulaşır.

Film üç farklı zaman dilimi içerisinde sürekli atladığı için başlarda sıkıntı olabilir ancak ilerledikçe ritme ayak uyduracağınıza eminim. İyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.