Julie & Julia

Julie&Julia daha filmin ilk dakikalarında ben bunu daha önce neden izlemedim dediğim bir film oldu. Bittiğindeyse "nolur bitmesin" dedim, evet :) Elimde olsa filmi kare kare buraya koyar size anlatırım o kadar sevdim yani.



Bu film iki gerçek hikayeye dayanıyor. Evet, evet tam iki adet. Biri günümüzde yaşayan Julie'nin diğeri ise Julia'nın hayatından kesitler içeriyor. Julie, hayatından pek de memnun olmayan, arkadaşlarının kariyerleri ve kendisine karşı tavırlarına oldukça bozulan biri. Julia ise kocasının işi sebebiyle ülke ülke dolaşan ve en son gittikleri Fransa'da çeşitli şeyler denedikten sonra bir aşçılık okuluna yazılıp yemek kitabı çıkarmaya karar veren bir kadın. Aynı zamanda da hep çok mutlu, hep kocasına çok aşık.

Julie tüm bu sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışırken kocasına dert yanmaya başlıyor. Bu sevmediği arkadaşlarından birinin blog yazmaya başladığından da bahsetmeyi ihmal etmiyor. (Evet, film biz bloggerlara yönelik tadından yenmez bir film ;) ) Bu konuşma sonrasında da kendisi de bir blog yazmaya karar veriyor. Julia'nın yıllar yıllar önce yazıp bastırdığı yemek kitabındaki tüm tarifleri bir yıl içerisinde yapıp, deneyip, yazacağı bir blog.
 İnişli çıkışlı birçok olayın yaşandığı film, mutlu sonla mı bitiyor? Kararı size bırakıyorum. İyi seyirler.



Özel Not: Yeliz'e çok çok teşekkür :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.