Nehir - Oyun Atölyesi

Birkaç gündür bütün uzuvlarımızı donduran kar soğuğu sonunda kendini kara bırakmışken, sizlere Bumerang Ödül Törenine mal olan oyundan bahsetme zamanı geldi :) Haluk Bilginer, Ayça Bingöl ve Canan Ergüder'den oluşan oyuncu kadrosuyla Nehir biraz kafa karıştırıcı bir oyun aslında.

Oyunculukları eleştirmem mümkün değil. Her biri kendisini kanıtlamış oyuncular ve hakikaten su gibi aktı geçti 70 dk. Tek perdelik bir oyundu bu ancak birazcık daha sürseydi de birazcık daha ruhlarımızı doyurabilseydik keşke.
Haluk Bilginer'in canlandırdığı karaktere uzun süre teşhis koyamadım. Sitelerinde de aşkın peşinden giden bir adamdan bahsediliyor fakat bence oyundaki karakterin yaptıklarını ya bir akıl hastası ya da bir sapık yapar :) Detaylı anlatmak istemiyorum çünkü izleyecek olan birileri olursa keyfini kaçırmak istemem.
Evet, oyun boyunca sapıkla akıl hastası arasında çokça gidip geldim ve son noktayı sapıkta koydum. Bilmem sizler ne düşünürsünüz? İzleyenlerden yorumlarını bekliyor olacağım.
Son olarak eklemem gerekirse Haluk Bilginer'in üçüncü oyununu izlemiş olduğumdan biraz karşılaştırma hakkım var diye düşünüyorum. Favorim hala 7 (Şekspir Müzikali). Cdsini bulup edinebilirsiniz, beğenmeyen çıkacağını sanmıyorum.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.