Bülbülü Öldürmek - To Kill a Mocking Bird

Jem ve Scout'la yeniden karşınızdayım. Biliyorsunuz Bülbülü Öldürmek kitabını Kitap Ağacı'yla birlikte okumuş bitirmiştik. Geçen pazar günü de bu muhteşem kitabının filmi izlendi. Maalesef ben Samsun'dan Ankara'ya dönüş yolunda olduğumdan pazar günü izleyen topluluğa katılamamıştım. Yeni izleyebildim ve sıra yorum yapmaya geldi. Şu klasikleşmiş olan
"Kitapların filmleri, kitaplar güzel olmuyor kardeşim!" yakınmamı yapabilir miyim? İzin çıkmıştır umarım çünkü film o kadar güzeldi ki akıp gitti ama benim görmek istediğim daha o kadar çok sahne vardı ki :(
Calpurnia'sız Bülbülü Öldürmek olmaz kanısındayım. Çünkü çocuklar annelerini kaybetmişler ve almaları gereken disiplinin tamamını ondan alıyorlar. Filmde çok az görünse de en azından bu hissi izleyiciye verdikleri için teşekkür ederim.
Çocukların babası Atticus ve dönemin ikinci sınıf vatandaşı ve bir beyaza tecavüz etmekle suçlanan Tom. İki küçük çocuğun gözlerinden bütün bu yaşananlara tanık olacağınız bir hikaye bu. Yıllarca sadece ten renkleri farklı diye ne zorluklar çektiklerini o dönemi izleyerek göreceksiniz.
Ve işte bu iki afacana yaz aylarında eşlik eden Dill karşınızda :) O da filmde az gösterilmiş. Aslında kitapta çok yaramazlıkları var. Severek izleyeceğinizi düşünüyorum. Tabii okumadıysanız, kitabı da filmi izledikten sonra okuyun. Belki öylesi daha keyifli olacaktır ;) İyi seyirler.
Bülbülü Öldürmek kitap yorumum için Tık Tık.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.