Anneciğim Hayalindeki Evi Buldum :)

Başlığımızdan da anladığınız gibi bu yazı annem için ama eminim bu ev bizlerin de hayallerini süslüyor. Süslememesi imkansız zaten.
Resmi görünce Heidi olup kırlarda koşasım geldi. Hayalimde kendimi onun yerine koymuş hoplayıp zıplıyordum. Sonra birden kendime geldim. Kızım niye Heidi oluyorsun kendin ol! Al Hera'yı yanına koşun, koşun, koşun, ... Yorulunca yatın çimlerin üzerine, güneş siz yatarken battaniye misali sarsın üstünüzü
ve sıcak tutsun sizi. Tam da rüyanın en tatlı yerinde, Hera'nın "Hadi kalk, biraz daha oynayalım." anlamına gelen yalamalarıyla, uyan. Şöyle bir eve bakayım millet napıyor ki diye eve baktığında şöminenin yandığını, babanın masada bulmacalara daldığını, anneninse çiçeklere yeni bir düzen vermekle meşgul olduğunu gör. Kardeşin de ne zamandır okuyamadığı dergilerini karıştırıyor.
Hera ölmüş yorgunluktan, hele sen! Yavaş adımlarla, ikinizin de dilleri sarkmış o güzelim verandaya geliyorsunuz. Herkes mutlu, herkes huzurlu, içlerinden hayat fışkırıyor. İşte böyle hayaller kurdurdu bana bu ev. Anneme özel olma nedeniyse hayallerindeki verandanın böyle olması. Hele arkadaki renkten renge girmiş ağaçları hiç söylemiyorum. Tüm gün oturup onları seyredebilir hatta aşka gelip güzel bir manzara resmi çıkarabilir ortaya ;)
Bizim eve bulunduğu arazi ve hava koşulları nedeniyle böyle bir veranda yamadık ama bir gün başka bir yere yaparız belki be anne :) Çok çok öptüm sizi...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.