Efsane Beşli - Rise of the Guardians


Eğer "Ay Dede" size bir şey söylüyorsa ona inanın çocuklar ... Santa, Diş Perisi, Paskalya Tavşanı, Uykucu (Düş Perisi) ve Jack Frost, bu filmde birleşip dünyadaki iyiliği Kara'ya karşı korumaya çalışıyorlar. 
Kara tarafından tehdit edilmeye başlayan "koruyucular" bir araya gelince Ay Dede onlara yeni bir koruyucu seçtiğinin haberini veriyor ve o güne dek tek işi yaramazlık yapmak olan Jack Frost'u bu duruma inandırmak oldukça zor oluyor.


Kara önce çocukların güzel düşlerini ellerinden alıyor ve rüyalarını kabusla dolduruyor. Ardından diş perilerinin yüzyıllardır topladıkları dişleri ve minik perileri de eline geçiriyor. 
Sık sık kabus görmeye başlayan ve dişlerinin periler tarafından alınmadığını gören çocuklar artık onlara inanmamaya başlıyorlar. Kendilerine olan inanç azaldıkça güçlerini kaybeden koruyucular Kara'yı alt etmenin çarelerini aramaya başlıyor.

Kara'nın bir sonraki hedefi Paskalya Tavşanı ve Santa oluyor. Önce Paskalya Bayramı'nda çocukların bulacağı yumurtaları yok ediyor sonra da çocukların olan hediyelerin hazırlanmasına engel oluyor.

Dünya'da kendilerine inanan tek bir çocuk kaldığını gören koruyucular hemen ona gidip onu Kara'dan korumaya çalışıyorlar ve iyi ve kötünün savaşı bir kez daha sahneleniyor.

Yaşananlar ve öğrendikleri sayesinde sonunda gerçekten bir koruyucu olduğuna inanan Jack Frost ve diğer koruyucular çocukları da yanlarına alarak Kara'yı yeniyorlar.
Çocukların saf inançları ve sevgilerinin dünyamızı iyi yapan şey olduğunu bu filmde bir kez daha anlayacak ve keşke hep çocuk kalsaydım diyeceksiniz. İyi seyirler dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.