İstanbul Film Müzikleri Orkestrası

Dün gece Odtü Kemal Kurdaş salonunda çok güzel, unutulmayacak bir gece geçirdik. Adından da anlaşılacağı gibi bütün gecemiz film müziklerini dinleyerek geçti ve benim gibi film manyağı birinin nasıl keyif aldığını varın siz düşünün.


Gecemiz önceden dağıtılan programlar doğrultusunda Star Wars 1'den müziklerle başladı. Hem de orkestranın bizlere yaptığı güzel mi güzel, çok hoşumuza giden bir sürprizle :)
 İşteee, tüm müzisyenlerin enstrümanlarına döşenen ledler sayesinde ışın kılıçları eşliğinde Star Wars müzikleri dinledik :) Çok keyifliydi. Her filmden birkaç parça çaldılar ve gönlümüzü daha da bir kazandılar.Konserin ilk etabındaki diğer film müzikleri şöyleydi:
*The Lord of The Rings: The Fellowship of the Ring
*James Bond
*Jurassic Park
*Edward Scissorhands
*Henry Mancini Suiti (Pembe Panter'in Bestecisi)
Ve heyecanla beklediğim ikinci yarı ise Harry Potter'la başladı. Bu kez de orkestra şefi Griffindor'dan Harry Potter olarak karşımızdaydı :)
Pelerini, atkısı ve alnına çizdiği şimşek işaretiyle zaten kullandığı gözlükleri birleşince, böyle bir şeften Harry Potter müzikleri dinlemek ayrı bir zevk oldu (Önden çekmeyi başaramadım kusuruma bakmayın). Ardından gelen filmlerimiz işe şu şekildeydi:
*Titanic
*Gladiator
*La Vita e Bella (Life is Beautiful)
*Forrest Gump
*Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl
Onları öyle çok sevdik ki alkışlarımız kesilmek bilmedi. Onlar da her bitmeyen alkış serisinin ardından bizlere önce Corpse Bride'dan parçalar, sonra o çok sevdiğimiz Pembe Panter'in dıdım dıdım'lı parçasını :) ve en son da ilk çaldıkları Star Wars 1 : Duel of the Fates'i tekrar seslendirdiler.
Ne diyelim geldikleri için sağolsunlar, bir daha gelsinler. Sizler de mutlaka gidin izleyin güzel bir gece geçirin.

*Önemli Not: Sayın Kerem Esemen'e (Orkestra Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni) bana ulaşıp, yanlışlarımı düzeltmemi sağladığı için teşekkürlerimi sunarım.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.