Muzlu Puding Tatlısı

 
Hazır pudingleri yapıp yemek bana pek haz vermez itiraf ediyorum ama slingomom'da görüp denediğim bu tarif bu tatlıyı bana artık 15 günde bir yaptırtıyor. Yapımı çok kolay yemesi de bir o kadar zevkli.
Pudingimiz için gerekli malzemeler şöyle:

*125 gr toz şeker
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 bardaktan biraz fazla süt
*3 yumurta sarısı
*1 çimdik tuz
*3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ
*2 çay kaşığı vanilya aroması
*1 kutu krema
*1 paket bebe bisküvisi (Robottan çekilecek)
*3-4 adet muz
(Ben tuz eklemiyorum. Normal tereyağı kullanarak bu farkı kapattığımı umuyorum :) )
Şeker ve nişastayı orta boy bir tencerede birbirine karıştırdıktan sonra yarım bardak sütle pürüzsüz bir karışım olana dek çırpıyoruz. 3 yumurta sarısı ve kalan sütü de ekliyoruz. Tencereyi orta ateşte, puding koyulaşıncaya kadar sıkça karıştırıyoruz. Koyulaşınca altını kısıp 3-5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz. İçerisine 3 yemek kaşığı tereyağ ve 2 çay kaşığı vanilya aromasını da ekleyip tekrar çırpıyoruz. Karışınca bir başka kaba alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuturken arada bir karıştırıyoruz ki üstte bir tabaka oluşmasın.
Soğuduktan sonra 1 kutu kremayı da ekleyip tekrar çırpıyoruz. Bebe bisküvisini ben Eti cici bebe tercih ettim. Hatta bir seferinde muzlu olanını kullandım. Muz tadını yoğun almak isteyenler için ideal oluyor.
Sıra geldi kaplarımıza yerleştirmeye. Aslında bu tamamen sizin tercihinize kalmış.
Ben, en alta bisküvi sonra puding sonra tekrar bisküvi, onun üstünü tam kaplayacak şekilde muz ve muzları örtecek şekilde pudingle sıralamayı tamamladım. En üste muz, kuru meyve parçaları ya da içine rulokat batırarak da görselliği tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.