Oğuz Atay - Tutunamayanlar

Kitap Ağacı ile okumaya başladığımız, Ocak Ayı kitabı Tutunamayanlar'ı zorlu birkaç bölümde pes etmeyerek başarıyla bitirdim. Kimi zaman "yok devam edemeyeceğim" diye düşünüp umutsuzluğa düşsem de yılmadım diyebilirim.
Bitsin artık diye diye bitirdiğim ve acaba devam mı etseydi diye düşündüğüm bir kitap oldu. Turgut, çok sevdiği arkadaşı Selim'in intiharını bir türlü kabullenemeyip, intiharın ardında ne olduğunu çözmeye takıyor kafasını. Selim'in çocukluktan bu yana bütün arkadaşlarıyla iletişime geçiyor. Kimiyle paylaşımlarını çok severken, kiminden hiç hazzetmiyor.
Selim'i intihara sürükleyen nedenleri, hiç kimseyle paylaşmadığı düşüncelerini, dünyayı bir türlü anlayamayışına kendisini o kadar kaptırıyor ki Turgut'un da aklı karışıyor sonunda. İçerisinden bir Olric çıkarıyor ve onunla konuşmaya başlıyor.
Temel olarak böylece anlatabileceğim Tutunamayanlar da Olric'le ilgili kısmi bir hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. Çünkü ben her yorumda Olric'le ilgili bir şeyler okuduğumdan büyük bölümünün onunla geçtiğini sanıyordum. Fakat kendisiyle ancak kitabın %70 ini okuduktan sonra karşılaştık. Benim gibi Olric bekleyenler hayal kırıklığına uğramasınlar yani :)
Diğer yandan Turgut Selim'i öyle detaylı anlatıyor ve araştırıyor ki zaman zaman Selim sizin de bir zamanlar arkadaşınızmış gibi hissedebilirsiniz.
Tutunamayanlardan olmayın, bir şeylere tutunun lütfen...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.