About Time - Zamanda Aşk

Sevgililer Günü yaklaşıyor, Oscarlık filmlere ara verip bir romantik film izleyeyim dedim. Ama bu filmde sadece aşk yok. Sevginin her türünü taa içinizde hissedeceksiniz. Bir kadınla erkeğin aşkı da var, baba-oğul arasındaki muhteşem bağ, iki kardeşin birbirine nasıl dayanak olabileceği, bir ailenin nasıl birbirine tutunduğu var.

21. yaşına girince Tim'i babası çağırır ve onunla önemli bir şey konuşması gerektiğini söyler. Ailelerindeki erkeklerin özel bir gücü olduğunu ve artık bunu öğrenmesi gerektiğini açıklar. Tim'e gidip gardıroba girmesini, ellerini yumruk yapıp sıkmasını, gözlerini sımsıkı kapayıp geçmişten bir anı düşünmesini ve kendisini tam da o düşündüğü anda bulacağını söyler. Tim inanmaya inanmaya gider fakat kendisini geçmişte bulunca inanmaktan başka çaresi kalmaz.
İlerleyen günlerde her istemediği bir şey oluşunda geri dönüp düzeltmeye başlar. Hele ki aşık olduğu kızla tanıştıkları an başka bir geri gidişte kaybolunca ona tekrar ulaşmak için yaptıkları takdire değer.
Mary'le hayat öyle güzel gitmektedir ki ona evlenme teklif eder. Kısa bir süre sonra da bebekleri olur. Kocaman bir aile haline gelmişlerdir ve her ailede yaşanan sorunlar onlarda da yaşanmaktadır. 

Tüm sorunları geriye dönerek çözmeye çalışan Tim hem babasının nasihatlerine uyarak hem de yaşadıklarından öğrendikleriyle geriye dönmemeye ve her gününü son günüymüş gibi değer vererek yaşamaya başlar. 
Filmden çıkardığım altın değerindeki nasihat de bence bu. Hayatımızın her gününü sanki son günümüzmüşçesine özen göstererek yaşayalım. Tek bir hayatımız var ve tekrar şansımız belki de olmayacak.
Filmdeki baba-oğul ilişkisine de hayran olduğumu tekrar belirtmeliyim. Belki de ilk kez bir filmde hayranlıkla baba-oğul sohbetlerini dinledim. Aralarındaki dostluk herkese örnek olacak cinstendi.
Bu kadar anlatımdan sonra aşk filminden çok sıcacık bir aile filmi olduğuna inandığım filmi kocaman ailenizle bir araya gelerek izleyin bence. İyi seyirler dilerim :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.