Dallas Buyers Club - Sınırsızlar Kulübü

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Sınırsızlar Kulübü, Ron Woodroff'un aids olduğunu öğrenmesiyle başlayan tam bir mücadele filmi.
Ron, rodeolara giden, içki ve uyuşturucunun dibine vurmuş, beğendiği her kadınla ilişkiye giren, kısacası hayatı hiç bir sorumluluk almaksızın yaşayan bir Texas'lı. İş yerinde yaşanan bir kaza sonucu hastaneye kaldırılır ve o andan itibaren dünyası değişir.

Kendisine aids olduğu söylendiğinde bunu bütün gücüyle inkar ediyor çünkü o da çevresi gibi bu hastalığın sadece eşcinsellerde görüldüğüne inanıyor. Doktor kendisine bir de 30 günlük hayat biçince iyice sinirlenip hastaneyi terk ediyor. Tüm inkar çabaları ve hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışmasına rağmen o kadar güçsüzleşiyor ki aids hakkında araştırma yapmaya başlıyor. Bütün belirtilerin aidsi işaret ettiğini gören Ron için hayatın seyri o andan itibaren değişir. 
Texas'ta kaçak köçek elde ettiği ilaçları alamamaya başlayınca önce Meksika'da lisansı elinden alınmış Amerikalı bir doktorla farklı bir tedaviye başlarlar. Bu tedavinin işe yaradığını, hatta 30 günü geçmesine rağmen yaşadığını, gören Ron bu tedaviyi diğer aids hastalarında da uygulamaya başlar. Fakat hem ilaç temini hem de diğer hastalara ulaşmak düşündüğü kadar kolay olmayacaktır. 
İşte bu noktada hayatına hastanede tanıştığı eşcinsel Rayon girer. İkisi birlikte hastaları bulup onlara ilaç vermeye başlarlar. İlaç satmaları yasalara aykırı olduğundan Dallas Buyers Club adında bir kulüp kurarlar ve kulübün üyeliğini aylık 400 Dolar olarak belirlerler. Kulübün üyeleri de ilaçlarını bu şekilde bedava temin ederler. Hastalar gün geçtikçe artarken ilaç yok noktasına gelmek üzeredir. İlaç bulabilmek için Ron dünyanın çeşitli ülkelerine gider ve oralardan da ilaç getirir. 
İş öylesine büyümüştür ki Ron, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin dikkatini çeker ve sürekli baskınlara maruz kalır. Onun bu mücadelesine bir süre sonra ilk gittiği hastanedeki doktor Eve de katılır çünkü hastanede uyguladıkları tedaviyle hastalarını kaybetmektedir.
Dallas Buyers Club, günümüzde de duyulduğunda bucak bucak kaçılan, görmezlikten gelinen aidsin bir insana yaşattığı zorluklara ve dünyamız genelindeki sağlık sektörünün çamura bulanmış haline oldukça sağlam bir yumruk çakıyor. Filmde rolü için 20 kilo vermiş olan Matheww McCaughney, Jared Leto ve Jennifer Garner baş rollerde ve oyunculuklarıyla kendilerine hayran bırakıyorlar. Jared Leto yardımcı erkek oyuncu ödülünü sonuna kadar hak etmiş gibi görünüyor. 
Gerçek bir hayat mücadelesini konu alarak arz-ı endam eden Dallas Buyers Club, severek izleyeceğiniz ve izlerken de bazı şeyleri sorgulayacağınız bir film. İyi seyirler dilerim. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.