Hera'm 1 Yaşında!

10 Şubat tontik Hera'mın 1. yaş günüydü. Ben de araştırdım ve ağzına layık bir pasta yaptım. Zaten ne verirsen hapır hupur yiyen yavru kuşum, pastasını, daha resim çekerken yalamaya başladı :)

 Biliyorsunuz bu tontiklere şeker yasak. Normalde de onlara içerisinde şeker içeren yiyecekler vermemeye dikkat etmelisiniz. Bizim pastamızda neler varmış gelin bakalım.
6 yumurta
3 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım bardak oda sıcaklığında yumuşamış margarin
Yarım bardak mısır özü yağı
1 bardak küçük küçük doğranmış tavuk
2 bardak rendelenmiş havuç
Yarım kg süzme yoğurt
3 dilim doğranmış jambon
İyice yumuşamış margarini bir karıştırma kabına alıp üzerine 6 yumurtayı kırıyoruz. Mısır özü yağını da ekleyip iyice çırpıyoruz. Tavuk ve havuçları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da birbirine karıştırıp bu karışımı da tavuklu karışıma ekliyoruz.İlk etap bu kadar. 
Ben silikon kap kullandığımdan ihtiyaç duymadım ancak siz farklı bir kapta yaparsanız yağlayıp unlamayı ihmal etmeyin ki keki çıkarırken kaba yapışmasın.
Fırından çıktığında gözüme çok çekici görünen bu keki tabii ki ben de tattım. Güzeldi gerçekten ;)
Keki kalıptan çıkarıp, iki kat olsun diye ikiye kesin ve ara kata süzme yoğurdu sürün. Aynen krema sürer gibi. Kestiğiniz kısmı da üstüne yerleştirin. Kalan yoğurdu da üstüne sürün ve bezelye, havuç, jambon gibi şeylerle süsleyin.
Ben bezelyeleri ve Hera'nın yemeye doyamadığı bisküvilerini tercih ettim. Siz de kendi köpeğinizin zevklerine göre süsleyebilirsiniz ;)
Pastamız kocaman olunca yiyemediklerimizi sokakta yaşayan Garip'le paylaştık. O da pek bir afiyetle yedi doğrusu. Bu dünyada bizlerle yaşamaya çalışan tüm canlara sağlık ve huzur dilerim...
*Eğer köpeğinizin buğdaya alerjisi varsa, pirinç unu da kullanabilirsiniz.
*Tarif, iyikidogdun.net ten alınmıştır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.