Dünyanın En Etkileyici 12 Kitapçısı

Ne zamandır yazı yazamadım çünkü yapmayı çok istediğim bir yazı işi aldım. Peki aldım da başım göğe mi erdi? Erdi sayılır ama çok sıkıştım yarın teslim tarihinin son günü ve ben yazıları henüz bitirebilmiş değilim. Bloğumu açıp açıp yazı yazamıyorum diye bakıyorum ona ama bu haberi görüp de yazmamak olmazdı. İşte Dünyanın En Etkileyici 12 Kütüphanesi...

1. Alta Acqua Kitapçısı, Venedik, İtalya




İçinden çıkmak istemeyeceğim bu muhteşem dükkanın adresi : Sestiere Castello, 5176/B  30122 Venedik, İtalya Giderseniz uğramadan dönmeyin derim.

2. Bart's Kitapçısı, California, ABD



1964'te kurulan bu kitapçı başka birçok aktiviteyi de yapabileceğiniz bir açık alan kitapçısıymış. Adresi: 302 W. Matilija St., Ojai, California 93023

3. Atlantis, Santorini, Yunanistan



Bu muhteşem kitapçının eski bir köy evinden nasıl bir dönüşüm yaşadığını, kitapçıda gerçekleşen etkinlikleri ve daha birçok resme ulaşmak isterseniz Facebook sayfalarını da ziyaret edebilirsiniz. Adresi: Main Marble Road, T.K. 84702 Oia, Kikladhes, Santorini, Yunanistan

4. Book/Shop, California, ABD



5. Word on Water, Londra İngiltere


Türkçesi "Sudaki Sözler" olan bu ikinci el kitapçısı su üstünde yüzüyor. Yeri sabit değil, Londra'da ki kanal üzerinde farklı yerlerde görebilirsiniz.

6. Brazenhead Books, New York, ABD
Bu kitapçının en önemli özelliği de gizli olması. Eğer bulur da gezerseniz yerini kimselere söylemeyin ;)

7. The Abbey Bookstore, Paris, Fransa


Kalabalıktan Paris'teki Shakespeare&Co'ya giremediyseniz The Abbey Bookstore diğer alternatifiniz.

8.Books Actually, Singapur



Bu şık kitapçı Singapur'un eski yerleşim bölgesinde bulunuyor. Kurucusu tam bir kitap kurduymuş :)

9. Barter Books, İngiltere
Bu muhteşem kitapçıdan çıkan hikayeye bayılacaksınız; Ülkemizde de her şeye uyarlanan "Keep Calm and Carry On" posterini bilirsiniz. İşte bu poster aslında 2000 yılına dek kayıpmış ve bir gün bu kitapçıdaki eski bir kitabın arasında bulunmuş. Ben çok etkilendim, ya siz?

10. Les Bouquinistes, Paris, Fransa
Seine Nehri kıyısında birçok kitapçıdan oluşan açık hava bir kitap pazarı burası. On yıllardır tüm teknolojik aletlere direnerek devam ediyorlar işlerine. Adeta Paris resimlerinin değişmez parçaları olmuşlar.

11.The Last Bookstore, Los Angeles, ABD



Bu ihtişamlı kitapçıya bayıldığımı itiraf etmeliyim. 2005'te açılan bu kitapçının sahibi Josh Spencer önceleri eBay'de birçok ikinci el eşya satıyormuş. Daha sonra ise tutkusu olan ikinci el kitapçılık için bu muazzam yeri kurmuş.

12. Fullerton Public Library Otomatı, Kaliforniya, ABD



Bu muhteşem fikir bir kütüphane tarafından düşünülmüş ve hayata geçirilmiş. Parayla alabileceğiniz gibi kütüphane kartınızı okutarak da ödünç kitap alabiliyorsunuz. Dilerim ülkemizde de böyle faydalı uygulamalar görürüz bir gün ;)
Şimdi sıra en çok beğendiğiniz kitapçıyı seçmeye geldi. Ben Venedik'tekinin ortamına, görünümüne, dağınıklığına hayran oldum. Siz hangisini beğendiniz?

*Resimler ve tüm bilgiler bu adresten alınmıştır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.