Mr. Banks - Saving Mr. Banks

Walt Disney iki kızının bayıldığı Mary Poppins karakterinin filmini yapmak için onlara söz verir. Karakterin yaratıcısı ve kitabın yazarı olan P. L. Travers'la yıllar süren film için izin alma süreci başlar. Travers filmlerinden hiç hoşlanmadığı Walt Disney'i tabiri caizse yıllarca süründürür fakat pes edeceği gün gelmiştir.

Maddi sıkıntılar baş gösterince filmden kazanacağı paranın onu rahatlatacağını fark eder ve istemeyerek de olsa Hollywood'a gider. 
Filmin nasıl çekileceği, karakterlerin nasıl canlandırılacağı ve daha birçok şey konusunda bir türlü Travers'ı ikna edemeyen ekip pes etme noktasına gelir. Walt Disney'in olaya el koyma vakti gelmiştir. Disney Travers'ı alıp muhteşem imparatorluğunda bir gezintiye çıkarır ve birbirlerini anlamaları için bir imkan sunar.
 Aynı zamanda Travers ve Mary Poppins hakkında da bilmediği şeyleri öğrenir. Onun bu film hakkında neler hissettiğini, neler hayal ettiğini fark eder ve her şey bir anda değişir. 
Marry Poppins'in çıkış hikayesi Travers'ın taa çocukluğuna dayanmaktadır. Ailecek çektikleri sıkıntılar annesi, kardeşleri ve tabii ki hayran olduğu babası...
Bu eğlenceli film irdelendikçe bizi "Babalar ve Kızları" olgusuna getirip bırakıyor. Bu ikili arasındaki bağ bazen çok sancılı olsa da kızların babalarına olan hayranlıkları hiçbir zaman değişmeyecek bir his.
Travers'ın babası da maalesef ailesine çeşitli zorluklar yaşatan, kimi zaman hayal kırıklıklarına yol açan bir adam ama bütün bunlar onun babasına olan hayranlığını engellemiyor ve Mary Poppins'in doğuşuna sebep oluyor. Keyifli seyirler dilerim. 
Mary Poppins ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.