Diktatörlüğün Psikolojisi - Fathali M. Moghaddam


“DİKTATÖRLÜĞÜN PSİKOLOJİSİ”
YÖNETİM, DEMOKRASİ VE PSİKOLOJİ ADINA TÜM SORULARA CEVAP BULMAYA DEVAM EDİYOR….


İranlı Profesör Fathali M. Moghaddam’ın geçen sene Mayıs Ayı’nda Sn. Emine Erdoğan’a armağan ettiği kitap, Türkçe’ye çevrilerek raflardaki yerini aldı. 10 günde üç binin üzerinde bir satışla, demokrasi ve psikoloji dengesini merak edenlere ışık tuttu.

 Kitapta, diktatörlüğün psikolojik analizi yapılırken; halkların diktatörlükten nasıl korunabileceklerine ve nasıl kurtulabileceklerine dair paha biçilmez öneriler de bulunuyor.



Dünyadaki farklı diktatörlük örneklerini, psikolojik yaklaşımlarla sebep sonuç ilişkisine dayanarak ele alan Diktatörlüğün Psikolojisi; tarih, siyaset bilimi, psikoloji ve yaşanmış hikayeleri merak edenlere kolay ve anlaşılır bir dil ile roman tadında aktarıyor.

Akıllarda kalan pek çok soruya ışık tutan, her sonucun sebebini psikolojik açıdan da değerlendiren, tarih ve siyaset bilimini irdeleyerek geçmiş örneklerle sunan ve oturttuğu mantık çerçevesinde çıkış yolları sunan bir başucu rehberi ve kaynak kitap niteliğinde.

Türkiye’de 3P Yayıncılık tarafından yayımlanan  “Diktatörlüğün Psikolojisi” liderlik ve sosyal psikolojinin de incelendiği; okul, iş yaşamı ve günlük hayatta karşılaştığımız küçük büyük diktatörleri tanıma, anlama ve çözümlemeye dair ipuçlarını da içeriyor.



Profesör Fathali M. Moghaddam
İran’da dünyaya geldi ve eğitimine erken yaşlarda İngiltere’de başladı.  Birleşmiş Milletler’de ve Kanada McGill Üniversitesinde çalıştı. 1990 yılında Georgetown Üniversitesi’ne geçti. Halen aynı üniversitede Psikoloji Profesörü ve Çatışma Çözümü Programı Bölüm Direktörü olarak çalışmaktadır.
Son Dönemde Yayınlanmış olan kitaplarından bazıları;
Küreselleşme Terörizmi Nasıl Kamçılıyor / 2008
Yeni Küresel Güvensizlik / 2010
Çatışma Kelimeleri, Savaş Kelimeleri / 2010
Üçüncü Binyılın Psikolojisi / 2012

2012 Amerikan Psikoloji Topluluğu, Uluslararası Psikoloji Bölümü, Profesör Moghaddam’ı “Uluslararası Seçkin Psikolog Ödülü” İle ödüllendirmiştir.

*Basın Bülteni

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.