Evinizde Limon Ağacı Yetiştirmek İster Misiniz?

Havalar inatla ısınmakta dirense de, henüz bahar havasını adam akıllı yaşayamasak da biliyorum ki hepimiz yaz mevsimini gözler olduk. Bültenlere bakılırsa hafta başına kadar yine yağmur, yine soğuk havalar bizi bekliyor ama bu bizim yazı, sıcak havaları çağırmamıza engel değil. Haydi bakalım kendimize limon ağacı dikelim.

Bu güzel, doğa dostu ve benim için çok heyecanlı olan etkinliği instagramda "durutella" hesabı paylaştı. Ben de balıklama atladım. Haydi hep birlikte limon ağacı yapalım dedi ve hep birlikte 10 gün boyunca kullandığımız limonların çekirdeklerini biriktirmeye başladık. Su dolu bir bardakta biriktirdiğimiz çekirdeklerin suyunu her gün değiştirdik. 10 günün sonunda bir sürü çekirdeğimiz olunca dikim işlemini gerçekleştirdik. Ben çatlamış olan bir kupamı değerlendirmek istedim. Alt kısma suyun süzülüp birikmesi için taş koydum, üste biraz toprak ve limon çekirdeklerim. Biraz gelişigüzel oldu sanki ama dediğim gibi yerleştirirken çok heyecanlıydım :)
Çekirdeklerin üzerini de yeterli miktarda toprakla kapattıktan sonra evde güneş gören bir yere yerleştirdim. Hoş o günden beri Ankara'da pek güneş göremesek de eninde sonunda çıkacak, kaçarı yok değil mi?
Filiz vermesi için en istediği iki şey su ve güneşmiş. Toprağın kurumamasına özen gösterirseniz yakında filizleri görebilirsiniz. Benimkiler de filizlendiğinde buradan duyururum. Güneş olursa daha hızlı gerçekleşiyormuş işlem haberiniz olsun.
Haydi, siz de çekirdekleri toplayın ve dikin. Evlerimiz misler gibi limon koksun :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.