Büyük Budapeşte Oteli - Grand Budapest Hotel

Bu filmi ne desem de anlatsam size bilemiyorum. Öyle sevdim, öyle sevdim ki... Ve izlerken öylesine eğlendim... Bir kere sahneler diğer filmlerden tamamen farklı. Renkler, karakterler, konuşmalar, ...

Baş karakterimiz Gustave otelin konsiyerj görevlisi ama ne görevli. Özel olarak, gerçekten özel olarak, ilgilendiği müşterileri var ve kimi sadece Gustave için otele geliyorlar. Bir gün otele bell boy olarak Zero Mustafa adında biri alınır ve Gustave ile Mustafa'nın maceralı günleri başlar. Kendisi de işe bell boy olarak başlamış olan Gustave işin bütün inceliklerini Mustafa'ya öğretmeye başlar.
Tam da bu sırada Gustave'ın özel ilgi gösterdiği müşterilerinden biri vefat eder ve kendisine çok ama çok değerli bir tablo bırakır. Gustave ve Mustafa cenaze töreni için eve gittiğinde tam da mirasın açıklandığı toplantıya denk gelirler. Tablonun Gustave'a bırakıldığı açıklandığında ise ortalık karışır. Aile buna tamamen karşı çıkar ve her şey karışır.
Gustave'la Mustafa'nın oradan oraya kaçıp, saklanıp dururken, doğruların peşinde koşmaya çalışırken karşılaştığı olaylardan oldukça keyif alacaksınız. Bu hikaye sizi çok eğlendirecek. Mutlaka izleyin. Keyifli seyirler...

4 yorum:

  1. Dün gece bu filmi izleyecekken başka bir tercih yaptım :) Şimdi okuyunca pişman oldum, bu gece de bunu izleyelim o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ama çok seveceksin :) Yorumlarını bekliyorum. Sakın izlemezlik etme.

      Sil
    2. Tek kelimeyle harikaydı :) Hele o saygı duruşunda ve unutulmaz parfüm sahnelerinde bittik :)
      Nasıl bir nezaket, inanılır gibi değil... Dedikleri gibi, bizim çağımıza ait olması söz konusu bile değil, 1930'larda bile değil ama onun hissettirdiği duygu yıl kaç olursa olsun böyle... Karanlıktaki ışık gibi.
      Ben de pek sevdim, iyi ki izlemişim :)
      Sevgiler...

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.