Railway Man - Geçmişin İzleri

Eric Lomax'ın otobiyografik romanından uyarlanan Geçmişin İzleri'ni izlerken savaşlara lanet edeceksiniz. Eric, trenlere aşırı takıntılı bir adamdır ve bir gün bir tren seyahati esnasında Patti ile tanışır. Tanışmalarından kısa bir süre sonra evlenirler. Bir süre sonra Patti, Eric'teki farklı davranışları fark eder.

Arkadaşlarından biriyle bu konu hakkında konuşur ve ne yapması gerektiğini öğrenmeye çalışır. Eric, 2. Dünya Savaşı döneminde Tayland'daki esir kampında tutulan askerlerden biridir ve Japonya tarafından inşa edilen Thai/Burma demiryolu inşaatında çalıştırılmıştır.
Demiryolunun yapımında öyle zor şartlar vardır ki artık burası "Death Railway" olarak anılmaya başlar. Eric ve arkadaşları da artık orada çalışmayı reddederler ve kaçış planları yapmaya başlarlar. Maalesef bir gün yakalanırlar ve Eric, yıllar boyunca etkisinden kurtulamadığı işkencelere maruz kalır.
Arkadaşının ve Patti'nin de desteğiyle ona bu işkenceleri yapan adamla yüzleşmeye gider. Yıllar sonra yaşanan bu buluşma iki taraf içinde oldukça sarsıcı olacaktır. Yapılan onca yanlış ve yaşatılan acılar insanların kalplerinden ve hafızalarından kolayca silinmez. Geçmişin İzleri, yaşanmış olaylara dayanması sebebiyle sarsıcı bir yapım. Savaşlar maalesef insanlara bunları yapıyor. Günümüzde de dünya devletleri oldukça gerilimli günler geçiriyor. Dilerim ilerleyen günler bizlere benzer günleri göstermez. İyi seyirler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.