Evrim - Transcendence

Her ikisi de birer bilim adamı olan Will Caster ve eşi Evelyn çok gelişmiş bir süper bilgisayar yapmışlardır. Neredeyse insan zekasının da üzerinde çalışan başlayan bu bilgisayar herkesin hoşuna gitmez. Teknolojinin bu kadar gelişmesine karşı olan bir grup bunu durdurmak için Will Caster'a bir suikast düzenler ve onu vurur.

Will'in artık sadece beyni çalışmaktadır, vücudunu hareket ettiremez. Evelyn çok sevdiği kocasını kaybetmek istemez. Zaman geçtikçe ölümü yaklaşan Will'i, Evelyn son çare olarak geliştirdikleri süper bilgisayara bağlar ve bilgisayarla Will'in beyni arasındaki bilgi akışını sağlamaya çalışır. 
Ve Will ölünce günlerce bilgisayardan bir işaret bekler. Bu işaret tam da bütün ümitlerini yitirdiği anda gelecektir. O andan sonra Will'in muhteşem zekası ve internetle her yere erişebilen bir bilgisayar birleşince ortaya karşı konulamaz bir güç çıkar.
Evrim, teknolojinin son hızla ilerlediği günümüzde bizlere durup düşünmemizi sağlayacak bir konu veriyor. Gerçekten teknolojinin bu kadar ilerlemesine, hayatlarımıza bu kadar girmesine ve belki de hayatlarımızı kontrol etmesine izin vermeli miyiz? Çok farklı bir hikayeyle karşımızda olan Evrim bu konulara ilgi duyanlar için muhteşem bir film ve çok iyi bir seyirlik. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Teknolojinin böylesine hızla ilerlemesi ve hakimiyeti altına alması sizi de korkutuyor mu? 

4 yorum:

  1. 2 gün önce izledim ben beğendim açıkçası :)) bir çok yabancı dizinin karması gibi olmuş ama güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça güzeldi bence de. Şaşırtan bir konusu var.

      Sil
  2. Johnny Deep olur da izlenmez mi? Oscar'ın Favorilerinden ;)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.