Gerçeğin Peşinde - Infamous

Filmde Truman Capote'un "Soğukkanlı" isimli romanını yazarken karşılaştığı olaylar, yaşadıkları ve hissettiği duygular en derin şekilde ele alınmış. Kim bu Truman Capote? diyenleriniz varsa şu çok meşhur "Tiffany'de Kahvaltı" kitabının yazarı kendisi. Hatırlamayanlar böyle hatırlarlar sanıyorum. Bizler "Tiffany'de Kahvaltı"yı sadece film olarak bilsek de o aslında bir kitap uyarlaması. 

Truman, filmi izlerken anlayacağınız üzere bir şeye kafayı taktıysa asla geri adım atmayan biri. Çocukluğu pek de iyi geçmemiş o zamanlardan kendisine kar kalan dostu Harper Lee ile gazetede okuduğu bir cinayet olayını detaylıca öğrenmek ve kitaplaştırmak için cinayetin işlendiği Kansas'a gider.
Harper Lee'nin adının da sizlere pek yabancı gelmediğini düşünerek ona da bir parantez açmak isterim. Kendisi ünlü, Pulitzer ödüllü "Bülbülü Öldürmek" isimli kitabın yazarıdır. Hem kitabın, hem de kitaptan uyarlanan filminin yazılarını daha önce yazmıştık. Kitapla ilgili yazım için buraya, filmden bahsettiğim yazım için ise buraya tıklayabilirsiniz.
Gittiklerinde Kansas halkı tarafından çiçeklerle karşılanmasalar da zamanla Truman, ünlülerle ilgili anlattığı hikayelerle kasaba halkına kendini sevdirip onların içine girmeyi başarır. Asıl zor olan ise yakalanan suçluları konuşturmaktır.
Oldukça iyi oyuncularla dolu olan kadrosu dolayısıyla her sahnesinden çok keyif alacağınızı düşündüğüm Gerçeğin Peşinde sizi birçok kez gülümsetecek olmasının yanında sonlarında Truman'ın yaşadığı hüznü birebir yaşayacağınızı düşünüyorum. Öyle bir hüzün ki bu, sosyal olmak hayatının amacı olan bu adamı neredeyse içine kapatıyor.
Infamous - Gerçeğin Peşinde bir yandan da insanların küçükken yaşadıkları travmaların sonuçlarını anlatıyor. Tabii ki herkes çok mutlu büyümüyor ama bir de terk edilmek, sevilmemek gibi hislerle büyümek var ve bu gerçekten insanda derin, kapatılamaz yaralar açıyor.
Gerçeğin Peşinde, gerçeklere dayanarak yazılmış bir romanın, yazımı esnasında yaşananları konu alan soluksuz izlediğim bir film oldu. Şimdi ise Soğukkanlı'yı alıp okumak istiyorum. Dilerim bulabilirim. Keyifli seyirler :)

4 yorum:

  1. Gerçekten izlenilesi bir film emeğine sağlık. Paylaştığın için teşekkürler efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Gerçekten öyle, önemli karakterler var bence filmde.

      Sil
  2. Infamous gerçekten de harikaydı ve çok güzel yorumlamışsın eline yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.