If I Stay - Eğer Yaşarsam

Eğer Yaşarsam, uzun süre izlememekte direndiğim bir film olmuştu nedense ama sonunda izledim. Çaldığı çellosuyla harikalar yaratan Mia'nın etrafında dönen hikaye, açık konuşmak gerekirse bana biraz donuk geldi. Ya da şöyle söyleyeyim senaryo çok klasikti ve benim adıma duygu eksiklikleri vardı. Filmi bu zamana dek izlemeyen kalmadığını düşünerek de sıralı bir konu anlatımı yapmak istemiyorum.

Bu eleştirime rağmen filmin bütününü sevmediğimi söyleyemem tabii. Bence Mia'nın ailesiyle geçirdiği zamanlar ve ailesinin ona gösterdiği sevgi inanılmaz güzellikte yansıtılmıştı izleyiciye. Ve filmin bu bölümlerinden inanılmaz keyif aldım. Hatta en sevdiğim bölümleri de Mia'nın dedesiyle arabada konuştuğu bölümle, anne ve babasıyla mutfakta yaptığı konuşmalar olarak sıralandırabilirim.
Adam ile olan ilişkisi ise bence çokça insana işlemeyen bir lise aşkıydı ve bitti tarzında işlenmiş bir ilişkiydi. Sevgilerinin bana geçtiğini söyleyemem. Aile içerisindeki o sıcak ve samimi havadan sonra daha etkileyici sevgi beklerdim.
Hastanedeki sahnelere gelecek olursak; Adam'ın ve arkadaşının yoğun bakıma alınmaması ve olay çıkartmaları yerine yine ilişkilere dair sahneler eklenebilirdi. Mia'nın oradan oraya koşup durması ise, bir "ruh" ya da "enerji" siz nasıl adlandırıyorsanız, yine bence çok saçmaydı.
Örneğin, ailesinin tüm fertlerini kaybettikten sonra artık gitmeye karar veren Mia'nın çello sesini duyup kalması bence çok iyi bir fikirdi ama "bu şarkı bitince giderim" demesi çok üzgünüm ama bana Samanyolu Tv'deki perili dizileri hatırlattı.
Bu bahsettiklerim gibi bir sürü şey bana çok battı, oysa ki çok güzel bir film izleyeceğim diye oturmuştum ve güzel yorumlar yüzünden çok heyecanlıydım. Maalesef benim için hayal kırıklığı yaratan bu filmden sonra "Aynı Yıldızın Altında"yı izlemeye korkuyorum. Aynı şey olmaz değil mi?
Ve işte son olarak yukarıda da bahsettiğim gibi filmin en sevdiğim anları aşağıdaki resme ait olan sahneler. İşte burada mükemmel bir enerji vardı ve kesinlikle her izleyiciyi etkiledi.
Her şeye rağmen izlemek isteyenlere iyi seyirler dilemekten başka seçeneğim yok ancak büyük beklentilerle izlemeyin lütfen...

14 yorum:

  1. Sinemciğim paylaşım için teşekkürler. Eğer Yaşarsam bence harikaydı ve Aynı Yıldızın Altında filmi de çok güzeldi ama bunu beğenmediysen onu hiç beğenmezsin çünkü bu daha iyiydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenemedim ben Alpercim. Yukarıda bahsettiğim şeyler çok takıldı gözüme ve o yüzden de beni içine alamadı hikaye.

      Sil
    2. Doğrudur vallahi ne diyelim kısmet :)
      En sevdiğin sahne de mutabıkız ama ;)

      Sil
    3. Onda mutabık kalmamıza sevindim :)

      Sil
  2. Bununla ilgili tüm eleştirilerine katılıyorum. Ruh olayı çocukça, ordan oraya koşması çok sıkıcı geldi bana.
    Bence Aynı Yıldızın Altında'yı izlemelisin ki bu filmden kat kat daha samimi. Orda da aşk ve ölüm gibi klasik konular işleniyor ama izleyiciye kesinlikle geçiyor acıları ve sevgileri, yani ben öyle düşünüyorum :) Geçen günlerde yazmıştım hatta yazısını da, okursan sevinirim ve o filmi de senin kaleminden okumak isterim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle aynı düşünen birini bulmak, özellikle bu film için beni ne kadar sevindirdi bilemezsin. Onu da izlicem sırada. Hemen geliyorum okumaya :) Sevgiler...

      Sil
  3. Bir kitaptan uyarlama mıydı bu film? İzlemeyeni bırak duymayan bile var aramızda :)

    YanıtlaSil
  4. Ben "Eğer Yaşarsam"ı da keyifle izledim.
    Aslında benzer soruları konu aldıklarını da düşünüyorum.
    Senaryoların basit tutulmasının nedeni de -bence- genç izleyiciye hitap etmek.

    Bu arada ne çok (kitap) uyarlama izledik bu sene değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet :) Senaryo sıkıntısı çekildiği konuşuluyordu ya son zamanlarda dolayısıyla bütün yönetmenler kitaplara saldırmaya başladı zannımca :)) Bilemiyorum ben aynı sıcaklığı alamadım Eğer Yaşarsam'dan. Ben de aynı şeyi düşündüm aslında genç izleyici hedef alınmış diye ama bu genç grubun yaş grubu oldukça düşük gibi de geldi. Ne bileyim. Sevemediğim için de çok üzüldüm bu filmi ama sevemedim yalan yok ;)

      Sil
  5. İf i stay
    bildiğin vizyon tarihini, fragmanların hepsini, yorumlar, beklentiler neler neler hepsini araştırdım.
    Beklediğim daha büyüktü, ama nedense yumuşacık geldi.
    Özellikle küçük kardeşe üzüldüm ya.
    Ve kızın ailesi; ütopik ama ben beğendim ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmdeki aile kavramı bence de çok iyiydi. O ilgileri ve birbirlerine olan kocaman sevgileri vs ama dediğim gibi filmde gördüğüm bazı şeyler beni tümünden kopardı.

      Sil
  6. Ben sinemada izlemiştim ama pek sevmedim yaa romantik film çekeceğiz diye bilim kurgu da saçmalamışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum :) Keşke farklı bir şekilde ele alsalarmış.O kısım gerçekten fenaydı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.