Paranoya

Bu yazıyı yazış amacım tamamen duygusal :) Baştan söyleyeyim. Sonrasında sorun olmasın ;)
İnsanlarımız karşılaştıkları acayip durumlar yüzünden öylesine paranoyaklaşmışlar ki gerçek şeylere de inanamaz, karşısındakini farklı şeylerle suçlar olmuşlar. Haklılar mı? Haklılar tabii ki ama bu kadar paranoya da sağlığa iyi gelir mi bilmem!
Gelelim yazıyı yazış sebebimeee :) Biliyorsunuz, bloğumu bu sene de Bumerang'ın düzenlediği yarışmaya soktum. Bilmeyenler için kendilerini ilgili yazıya yönlendirelim hemen; tık tıkk. Çok sevdiğim bir arkadaşım Facebook'ta kendi arkadaşlarından benim için oy istiyormuş "Aa benim aklıma gelmemişti bu!" diyerek bende başladım Facebook arkadaş listeme mesaj atmaya. Tam o esnada annemlerle telefondaydık. Annem de "Benimkinden de gönder ama iyice açıkla." deyince ben de onun hesabından da mesaj yolladım herkese. İşte "Kızımın bloğu için..." diye başlayan, (bence) gayet açıklayıcı bir yazı ve ardından gerekli linklerin bulunduğu bir paragraftı hazırladığım. 
Neredeyse annemin hesabından çıkmak üzereydim ki mesaj gruplarından birinden mesajlar gelmeye başladı. Mesajlarda bunun dolandırılmak için atıldığını, kimsenin linklere tıklamaması gerektiği ve gerisini tahmin edebileceğiniz çeşitli sözler işitmek durumunda kaldım.
Hatta annemin ben ve kardeşim dahil olmak üzere iki kızı olmasına rağmen denenmek amacıyla "Oğlunuz nasıl?" diye bir soru bile soruldu. Ben şoklar içerisinde olanları izlerken bir yandan da anneme ulaşmaya çalışıyordum fakat ne mümkün!
Ev telefonumuz ve annemin cep telefonu sürekli meşgul çalıyordu. Son çare babamın cebini aramaktı ve oradan ulaşabildim. Meğer mesajı alanlar anneme "sizin hesabınızdan böyle böyle mesaj geldi, doğru mu? hesabınızı mı çaldılar?" gibi şeyler söylemek için arıyorlarmış. 
Kıssadan hisse oy isterken böyle trajikomik bir olay yaşandı. İşte insanlarımızın getirildiği nokta budur. Polisimiz suçluları yakalaması gerekirken farklı işlere koşturulduğundan, tam bir suç toplumu ve onlardan korkan halk durumuna gelmişiz. 
Büyük bir topluluktan oy alabilme hayallerim böylelikle suya düşmüşken sen, beni okuyan okuyucum hala oy kullanmadıysan bana kullanır mısın? 1 oy, 1 oydur ;) Aşağıdaki resme tıkla ve açılan sayfada yazanları uygula. Belki bu sene ben kazanırım sayende. Şimdiden teşekkürler.


Not: Görsel www.ngabo.org dan alınmıştır.

12 yorum:

  1. Hay Allahım ya :)
    Hayır yani o dolandırıcı maksatla yazılmış bir mesaj olsa kimse fark etmez, atlardı bu arada :)
    Benim de bir arkadaşımın başına geldi ve sadece iki saatte tüm listesini dolandırdılar. Neredeyse ben bile inanacaktım ki kızın telefonu saatlerce meşgul çalınca uyandım o da telefonu "Yelizcim aman ha sakın" diyerek açtı.
    Bu arada şimdi de kız kardeşime musallat oldu bu dolandırıcılar. Her dakika arayıp savcılığa dosya vermekle tehdit ediyorlar, sağlık sigortası yaptırıp erken çıktı diye. Ortada ne sağlık sigortası var ne imza. Biz de internete yazınca dolandırıcı olduklarını anladık.
    Ne denir ki, yazık çok yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma sorma, anneme de birkaç kere denediler neyse ki ucuz atlattık. Biz hemen soluğu karakolda aldığımız için bir şey elde edemiyorlar ama polislerde bir şey yapmıyor ya da yapamıyor diyelim.

      Sil
  2. Çok enteresan yahu okurken bile şok oldum! Bugün polisin teki vatandaşın birini saat 09:05'te yolun ortasında durmuş eylem yapıyor diye genel merkeze ihbar etmiş telsizden.. Polisin hali ortada işte..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum o haberi evet. Bir şey demicem ben ahlaklı bir insanım ;)

      Sil
  3. Hislerine katılmamak mümkün değil. Ne de güzel aciklamissin yaşadıklarını umarım yarışmada da istediğin başarıya ulaşırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım ulaşırım çünkü çok istiyorum.

      Sil
  4. İnsanlar artık her şeyden şüphelenir oldu
    Haksız da değiller tabii, öyle şey duyuyor ve okuyoruz ki

    Geçmiş olsun ama canım, gerçekten sinir bozucu bir şey yaşamışsınız
    Umarım daha fazla ağrıtmazlar başınızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef öyle. Ne zaman neyle karşılaşacağımız belli değil. Teşekkür ederim. Umarım.

      Sil
  5. ah çok garip ya...:) ben eşime bile mailde link atacaksam onu arayıp haber veriyorum belki açmaz diye... :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Hadi yaa o zaman sıkıntı bende demek ki. Ben hala güven doluyum ;)

      Sil
  6. bu arada başarılar sana oy vereceğim elbette:)))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.