Unutursam Fısılda


Filmi izleyeceğimi instagram hesabımda ( @snmdmrdvn ) "Mevzu bahis bir Çağan Irmak filmiyse, kimse beni tutamaz :) " diyerek duyurmuştum ve yine çok etkilenerek, zaman zaman gülüp zaman zaman göz yaşı dökerek izledim filmi. 

Bu kez bizi 70'lere götüren Çağan Irmak, kostümler ve makyajlarla beni yeniden 70'lere aşık etti. Müziklerinde de Kenan Doğulu'nun imzasını taşıyan film bittiğinde keşke bitmeseydi diyeceğinize eminim. Bu filmin soundtrack albümü de kesinlikle alınmalı bence.
İçi kıpır kıpır, etrafına enerji saçan bir kız olan Hatice'nin öyküsü bu. Liseye gittiği dönemde yaşadığı kasabaya yeni atanan bir kaymakamın oğlunun hayatına girmesiyle her şeyin şeklinin şemalinin değiştiği bir hikaye. Sağlık lisesinden yeni mezun olan ablası Hanife ile taban tabana zıt karakterlere sahip olsalar da sonuçta delicesine bir abla-kardeş sevgisine sahiptirler. Oldukça muhafazakar olan babalarından saklı gizli dönemin popüler dergilerini okuyup, Hatice'nin kılıktan kılığa girerek şarkı söylemesiyle eğlenen ikilinin aralarına kaymakamın yakışıklı oğlu Tarık girer. 
Hanife, onu ilk gördüğü andan itibaren Tarık'a aşık olur fakat Tarık Hatice ile ilgilenmektedir. Gelişen olayların hiçbirinin farkında olmayan Hanife ise Tarık'ın da onu sevdiğini sanar ve Tarık'la Hatice kasabayı terk ettiklerinde onu, tek aşkını elinden almakla suçlar. Fakat Hatice'nin giderken yanında götürdüğü tek şey Tarık değildir.
İstanbul'a vardıklarında bin bir zorlukla gruplarını ve şarkılarını tanıtmaya çalışan Hatice ve Tarık sonunda bir yapımcıya ulaşırlar ve şarkılarını ona zorla da olsa dinletirler. İşte bu onların parladığı andır. Bir anda dergilerde, radyolarda, gazetelerde haber olmaya şarkıları her yerde çalınmaya başlar ama maalesef herkes bu büyük ilerlemeden memnun değildir.

Geçmiş ve günümüz arasında bir nevi mekik dokuyarak ilerleyen filmde bence en önemlisi bu iki kız kardeşin ilişkileriydi. Birbirlerini çok seven ama yaşananlar ve karakterleri nedeniyle bunu göstermeyen hatta bunu karşıdakine bağırıp çağırarak atmaya çalışan bu ikili tabii ki sonunda barışacaklar. Çünkü onlar kardeş ve kardeşlerin bağları asla kopmaz. Yeter ki gururlarından ve egolarından arınabilsinler.  
Oyunculuğuyla beni bir kere daha etkileyen Işıl Yücesoy'a ise ayrı bir teşekkürüm olacak. Kendisini yıllar önce Çemberimde Gül Oya ile tanımış ve ona hayran kalmıştım. Bir kez daha önünde saygıyla eğiliyor ve daha çok projede onu görebilmeyi diliyorum.
Bu film için söyleyebileceğim son sözüm ise "Unutursam Fısılda!" repliğini duyduğunuzda tüylerinizin diken diken olacağı. Gidin, izleyin ve Çağan Irmak'ın bize bu güzellikleri daha çok sunmasına yardımcı olun. Türk filmleri küfür, belden aşağı espriler ya da seviyesiz repliklere kurban gitmesin. Keyifli seyirler dilerim...

8 yorum:

  1. Kalemine sağlık! ne güzel bir tanıtım olmuş bu, söylemlerin herbi noktasına bende imzamı atıyorum izninle!
    yaşasın çağan ırmak, yaşasın türk filmleri ve yaşasın tüm değerlerimiz...

    YanıtlaSil
  2. Haftasonu bir arkadaşım anlata anlata bitiremedi filmi.
    Özellikle -sen de paylaşmışsın- müziklerinin çok güzel olduğunu söylemişti.

    Senin de kalemine sağlık. Çok güzel, keyifli anlatmışsın.
    Benim gibi sinema canavarlarına bulunmaz nimet :))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çıktığında koşarak gidip alıcam soundtrack albümünü :) Filme de ben bayıldım. Sen de seversin umarım. Çağan Irmak'ın anlatımı beni hep alıp götürüyor.

      Sil
  3. Harika anlatmışsın, gitmek zorundayım şuanda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Bence de hiç geciktirmeden doğru sinemaya ;)

      Sil
  4. Çağan Irmak'a da, Mehmet Günsur'a da Farah Zeynep Abdullah'a da ayrı ayrı bayılıyorum. Bugün konuştuğumuz başlık konusu gibi filmin adı da: Unutursam Fısılda. Gidilmez mi hiç bu yorumlardan sonra?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz çok beğeneceğine eminim :) Hiç geciktirmeden izle.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.