Urfa'da Sıra Gecesi

Bizim Gap Turu'nun yazıları bitmek bilmedi değil mi? Seyahat yazılarının hazırlanmasına daha fazla vakit ayırdığımdan hep üşeniyorum bunları yazmayı. Bunu yazarak bir adım daha ilerlemek bile büyük başarı benim için. Son seyahat yazımızda Urfa'da gezmiştik. Gecesinde de Sıra Gecesi'ne gittik tabii ki. Grubumuz öyle eğlenceli ve iyi anlaşan bir gruptu ki oynamaktan, halay çekmekten yemeklerin tadına bakamadım desem yeridir. Gece boyunca yemek servisi yapılmasına rağmen bendenizin gördüğü tek tabak işte bu yukarıdakiydi :) Tadının güzelliğinden bahsetmeme gerek yok sanıyorum.  

İşte bizim masa :) Eğer bir sıra gecesine gidecek olursanız önde olun ve sırtınızı duvara vermeye çalışın çünkü inanın sandalyede oturmaya alışmış olan bizler bağdaş kurup sedir üzerine oturamıyoruz artık. Bir de aramızda kalsın totodan frikik verme durumu gece boyu tedirgin olmanıza neden olabilir ;)
İşte eğlence vakti... Yandık davul geldi diye başlayıp, sen çal biz oynayalım diye devam eder gece çünkü grup çok iyi anlaşır ve oynamaya doyamaz.
Üst sağda bizim grup, gece boyu bütün salonu ayağa kaldırıp kalabalık halaylar çektik. Kurtlarımız döküldü mü? Hayır tabii ki. Nereden mi anlıyoruz? Yazının sonundaki resimlerden ;)
Urfa'dasın, Sıra Gecesi'ndesin ve çif köfte olmayacak! Olur mu hiç? O çiğ köfte oraya gelir, önümüzde yoğurulur sonra da tüm misafirlere sunulur ;)

İşte gecenin sonunda kurtlarını dökememiş olan grup mekanın önünde, sokakta kendi müziğini icra etmeye ve göbek atmaya devam eder ;)
Balıklı Göl'ün gecenin ışıklarıyla oluşturduğu muhteşem görüntüyü de görmeseniz olmazdı. Bence geceleyin oluşturduğu manzara sabahkinden kat kat güzel. Peki ya sizce? Sabahleyin gezerken kalabalıktan öylesine bunalmıştım ki beni etkileyen bu boş hali de olmuş olabilir. 
Gap Turu'yla ilgili diğer yazılarıma ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Aaa ben sabahki haliyle gecekini karşılaştırmak isterim diyenleri de buraya alalım öyle değil mi?

8 yorum:

  1. iki yıldır plan yapıyorum gitmek için,bakalım bu bahar kısmet olacak mı?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bireysel planladığımız güneydoğu turumuzda Mardin'e bayılınca kalacağımız gün sayısını uzatıp Urfa'ya gitmekten vazgeçmiştik ama şimdi çok pişmanım. En kısa süre de Urfa-Halfeti-antep turu yapçam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun:) siz de Mardin'in tadını doya doya çıkartmışsınız. Ben de Antep'i görmedim. Çok merak ediyorum:)

      Sil
  3. İki fotoğrafı kıyaslayacağım diye tıklaya tıklaya kendimi Diyarbakır'da buldum :) Ben ayrım yapamayacağım. Çünkü ben ışıltılı, sakin gece manzarasını da severim; cıvıl cıvıl, aydınlık, ferah gündüz manzarasını da. Boğaz manzarası için de ayrım yapamam mesela. Bir yer güzelse her haliyle güzel kareler verir. Memleketimizin de her metrekaresi çok güzel. Çok şanslıyız böyle güzel bir ülkede yaşadığımız için. Bir de; daha kıymet bilen, daha temiz ve düzenli bir toplum olmayı becerebilsek tadından yenmeyecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sevindim. Mardin, Midyat, Hasankeyf ve diğer yerlerin de yazılarını görmüşsündür umarım. Sonrakileri de takip etmeyi unutma ;) Ülkemiz doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle dediğin gibi muhteşem ama toplumumuzun eğitime ihtiyacı var. Hem de çok sıkı bir eğitim ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.