Odadan Kaçış


Odadan Kaçış oyunlarını duyanlar duymayanlar, merak edenler etmeyenler, gitmek isteyip gidemeyenler az sonra bütün merakınızı giderecek, bütün sorularınıza cevapları vereceğim. Gittik, oynadık, çok eğlendik bana da anlatması düştü :) Bu etkinliğe katılımımız nasıl gerçekleşti? Başarılı olabildik mi? Odalarda neler oldu? Merak edenler için her şey hemen aşağıda.

Odadan Kaçış oyunlarını duyar duymaz kendi içimizde mutlaka gidelim diye konuşmuş ve oyunlarını araştırmaya başlamıştık. Şuna gidelim buna gidelim, grubu oluşturalım, kim gelir kim gelmez, zamanı uydurduk derkeeen www.odadankacis.com dan oyuna davet maili aldım. Grubumuzu ayarladık, gitmek istediğimiz zamanı belirledik ve kendimizi Odadan Kaçış'ın kapısının önünde bulduk.
Sizlerde de olur mu bilmem ama ben çok heyecanlıydım. 1 saat dolmadan içeriden çıkabilecek miyiz? sorusu ise beynimin pek de çıkmasını istemediğim bir köşesinde hazırda bekliyordu. Artık içeriye girmenin zamanı gelmişti veee ilk kapı açıldı...

Odadan Kaçış; İstanbul ve Ankara olmak üzere iki şehrimizde bulunuyor ve şu anda ikisinde de farklı oyunlar oynanıyor. İstanbul'daki oyun Belis'in Hikayesi olarak adlandırılırken Ankara'daki ise Profesörün Hikayesi olarak isim almış. Sitelerinde "Profesörün Hikayesi sadece evden kaçış oyunu değil, kaçış hikayesidir. İnsanlığın kaderini belirleyecek bir bilim adamı, kilitli kapılar ve her biri farklı tarzda ipuçları. Evden kaçış ve oyunu bitirmek için sadece 1 saatiniz var." şeklinde tanımlanan oyunda heyecanlı dakikalar sizi bekliyor olacak.

Yukarıda gördüğünüz bu eğlenceli grup neden mi böyle sırıtıyor? Çünkü bütün odalarda o kadar çok çalıştı o kadar çok çalıştı ki son odada şaşırdı kaldı. 1 saatin dolmasına sadece 3 dakika kala oyunu bitirebildik. Ama bu hep kendimizi zor problemlere hazırladığımız için oldu diyerek kendimizi kurtarmaya çalışmalı mıyım acaba? Neyse neyse konuyu dağıtmayalım. Odalar içerisinde birbiriyle ilişkili birçok oyun bulunuyor ve takıldığınız kısımlarda dışarıyı arayarak ipucu isteyebiliyorsunuz. Ki bazen ipucu istemek kaçınılmaz olabiliyor, aklınızda bulunsun. Odalara girdiğinizde her şeyi ama her şeyi iyi inceleyin, nereden ne çıkacağını kim bilebilir ki? İçerideyken aklınız normalden farklı çalışmalı, biraz cin fikirli olmalısınız. Sonrasında çözmeye başladıkça oyun sizi sarmalayacak ve önünüzdeki her şeyin size bir şey anlatmaya çalıştığını düşüneceksiniz ki büyük ihtimalle anlatıyor olacak.

Biz 3 dakika kala oyunu bitirsek de, içeride biraz üşüsek de, içimizde pes edip hemen ipucu alalım diyenler olsa da ;) , birkaç tane daha oda olsaydı keşke demekten kendimizi alamadık. Hayatımızda ilk defa yaşadığımız bu deneyimi unutmayacağımıza eminim. Bence sizler de hemen grubunuzu oluşturun, zamanınızı belirleyin ve www.odadankacis.com a girip İstanbul ya da Ankara için rezervasyonunuzu yaptırın. Eğlence, heyecan ve takım ruhu garantili bu oyunu oynadıktan sonra da bir teşekkürünüzü alırım ;) 
Odadan Kaçış oyununu daha detaylı incelemek için sosyal medya hesapları şu şekilde;

Rezervasyonlarınız ve oyunların şehirlerdeki konumları için internet adresi;

Oyunu oynayacak herkese iyi eğlenceler, dilerim odadan kaçabilirsiniz ;) Kaçabilenlere Kinder Sürpriz Yumurta hediye...

6 yorum:

  1. Aaa ne güzel! Benden sana peşin peşin, koca bir teşşekkür şimdiden :) Ben bayılırım böyle etkinliklere. Şu an çok fena organizasyonum geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok sevindim. Rica ederim. Umarım en az benim kadar eğlenirsiniz.

      Sil
  2. İzmir'e de açıldı canımm ben de tam inceliyordum senin yazın geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa kesin gidin o zaman. İnanılmaz eğlenceli çünkü:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.