Kocan Kadar Konuş

Gülme garantili film arayanlar, gerçek komedi neymiş öğrenmek isteyenler, boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler koşun gelin bakın burada Kocan Kadar Konuş'tan bahsediyorum ;)

  Ana karakterimiz Efsun, kitabı okuyanlar bilirler, çok okuyan, 30'una gelmiş ve bu yüzden hep evde kaldın lafıyla yaftalanan, ailesinin bir nevi "çirkin ördek"i ve aşkı bulamamaktan oldukça dertli bir genç kız aslında. Sakın haa "ne genç kızı, yaş olmuş 30" diyenler olmasın sakın! Genç kız işte :))
Aileye mensup tüm kadınların çok ama çok bakımlı olduğu Efsun, bir nevi bu bakımlılığa karşı bayrak açmış onları protesto eden bir kız fakat içten içe bu durumdan pek de hoşnut değil. Yaşadığı hüsran dolu bir tecrübe sonrasında kardeşleriyle kafa dağıtmak için gittiği bir klüpte lise aşkıyla karşılaşır ve o andan itibaren hayatının seyri değişir. 
 Ailenin kadınları Sinan'ı hemen damat adayı olarak kabul ederler ve Efsun'a yapması ve yapmaması gerekenler konusunda sürekli öğüt vermeye başlarlar. Diğer yandan kendisinden oldukça küçük kuzeni de evlenmek üzere olan Efsun "demek ki bu iş böyle oluyor kardeşim" diyerek kendisine her söylenileni gözü kapalı yapmaya başlar.
 Sinan ve Efsun bu "%100 Türk Kızı" kavramını barındıran öğütlerin içerisinden yara almadan çıkabilecekler midir bilinmez ama bu ince tespitleri izledikçe gülmekten kırılacağınızın garantisini verebilirim sizlere. İzlerken ben bunu yapmıştım, ay bu olmaz ya da dur ben de yapayım bundan gibi fikir uçuşmaları da yaşayabilirsiniz.  
 Her şey bir yana bu sıcacık aileyle anne, baba, kardeş ve akrabalık kavramlarımızı da tüm çıplaklığıyla izleyebiliyoruz. Kocan Kadar Konuş'la çok keyifli dakikalar sizleri bekliyor olacak. Mendillerinizi yanına almayı unutmayın. Bu kez gülmekten yaş gelecek gözlerinizden ve belki de benim gibi gözleriniz şiş çıkacaksınız salondan. 
Kitabını okumayanlara şiddetle kitabı da tavsiye etmeliyim. Ben çok severek okumuştum. Kitap hakkında neler yazdığımı merak edenleri böyle alayım :) 
Ve filmin içerisinde mutlaka dikkatinizi çekecek bir ayrıntıdan bahsedeyim. Kocan Kadar Konuş - Diriliş çok yakında kitapevlerinde bizlerle buluşacakmış. 1 nisanda raflarda yerini alacağını duyduğum ikinci kitabı da büyük sabırsızlıkla bekliyorum. Bakalım Efsun neler yaşayacak?

12 yorum:

  1. Dün de arkadaşlar bahsediyordu yanaklarımız ağrıdı dediler:)

    YanıtlaSil
  2. O kadar merak ediyordum ki filmi; yazını okumak beni daha da heveslendirdi! En yakın zamanda sinema salonunda yerimi almalıyım! :*)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en kısa zamanda izle. Gülmekten kendini alamayacaksın ;)

      Sil
  3. Ben kitabını okumayı çok istiyordum.Sanırım önce kitabı okuyacam sonrasında da filmi seyredicem. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riza ederim :) Kitabı da en az film kadar keyifliydi. İkisine de bayılacaksın.

      Sil
  4. 1 nisana şurda ne kaldı 2. kitabı dört gözle bekliyorum şahsen :) filmine gitmedim en kısa sürede gidip izlicem eminim kitabı kadar güzeldir :) bizim blogumuzada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bekliyorum bakalım ne maceralar yaşanıyor bu kez. 2. kitabı okumadan filme gitmelisin bence ;)

      Sil
  5. Oyuncular çok sağlam keşke gitme fırsatım olsaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidebilirsiniz halen gösterimdedir. Gülmekten kendinizi alamayacağınızın garantisi benden :)

      Sil
  6. Aaaa bu filmde benim gibi gülmekten ağlayan biri daha varmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet o benim :)) İkincisi nasıl olacak bakalım bekliyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.