Çanakkale Zaferi Anıtkabir'de Anılacak!

Bu yıl Çanakkale Zaferi'mizin 100. yıldönümü ve dolayısıyla etkinlikler de ona yakışır biçimde ilerliyor. Bu sebeple 24 Nisanı 25 Nisana bağlayan gece Anıtkabir'de hiç de alışık olmadığımız şeyler olacak. Bence bu unutulmaz etkinliğe mutlaka katılmalı ve bu tarihi etkinliğe şahit olmalısınız. Peki bu etkinlik kapsamında neler mi olacak?

*Saygı Nöbetçileri (askerlerimiz) Garnizon Komutanlığı bünyesinden temin edilen Çanakkale üniformalarıyla nöbetlerini tutacaklar. Kendinizi Anıtkabir sahasına girdiğiniz andan itibaren farklı hissedeceğinize eminim. 
*Anıtkabir sınırları içerisindeki 3 ekranda "Çanakkale ve Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal" temalı filmler gösterilecek.
*Anıtkabir sergi salonunda "Çanakkale Sergisi" açılacak.
*1915 adet barış balonu uçurulacak.
*Şiir dinletisi yapılacak.
*Belki de en unutulmazı; Anıtkabir, 24-25 Nisan gecesi sabaha kadar halkın ziyaretine açık olacak.
*Pişirilen kırık buğday çorbası ve somun ekmekle birlikte Anıtkabir'de bulunan ziyaretçilere sabah 04:00'te ikram edilecek.
*Şafak vakti Aslanlı Yol'dan yürünerek "Türk Milleti" ibareli çelenk mozoleye sunulacak. Saygı duruşunun ardından etkinlikler sona erecektir.

Sizce de böylesine unutulmaz bir etkinliğin parçası olmak eşsiz olmaz mıydı? Ben şehir dışında olacağımdan maalesef bu unutulmaz olaya tanıklık edemeyeceğim ancak fırsatı olanların kesinlikle kaçırmamasını diliyorum. Her şey bugün olacak. Planlarınız varsa bence iptal edin ve bu günü ve geceyi ailelerinizle birlikte Anıtkabir'de geçirin.

Dönmeyenlerin Anısına Nöbetteyiz...

*Fotoğraf www.anitkabirdeyiz.org dan alınmıştır.

3 yorum:

  1. Merhabalar. Blogunuz yeni açılan moda sitemize eklenmiştir. Böylece site trafiğiniz daha hızlı artacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim. Blogunuzun bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz>> Her Şeyden Konuşmalı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.