Fazıl Say ve Serenad Bağcan ile Rüya Gibi Bir Geceydi...

Dün gece Ankara Meb Şura salonunda unutulmaz bir gece geçirdik. İlk defa canlı dinleme şansı bulduğum Fazıl Say ve adını ilk defa duyduğuma çok pişman olduğum Serenad Bağcan biz Ankaralılar'a adeta bir rüyayı yaşattılar.

Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Edip Cansever, Turgut Uyar, Ömer Hayyam ve şu an ismini hatırlayamadığım önemli şairlerimizin şiirlerine yazdığı notalarla o hisleri dinleyiciye birebir aktaran Fazıl Say'a binlerce teşekkür. Kendisini dinlemeden ölmeyin olur mu? Sizlere benden bir tavsiye olsun ;)

Peki ya bu şiirlere ses veren Serenad Bağcan'ı nasıl anlatmalıyım bilemiyorum. Sesi bir büyü gibiydi adeta. Kimi zaman tüylerimi diken diken etti kimi zaman gözlerim dolu dolu oldu onu dinlerken. Ben çok geç tanıdım siz de tanımakta gecikmeyin emi? 
Bence şimdi yapmanız gereken size en yakın Fazıl Say - Serenad Bağcan konserine bilet alıp onları mutlaka dinlemek. Mesela ben siz bu yazıyı okurken İlk Şarkılar ve Yeni Şarkılar isimli albümleri almak üzere yola çıkmış olacağım :) Bu güzel rüyayı sizlerin de görmesi dileğiyle...

6 yorum:

  1. Çok üzüldüm nasıl haberim olmamış..Çok güzel bir gece olmuştur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeldi gerçekten. Keşke buradan duyursaydım hiç gelmedi aklıma:/

      Sil
  2. İnşallah bize de sahnede izlemek ve dinlemek nasip olur

    YanıtlaSil
  3. Fazıl Say'ı ben de Enka'da dinleme olanağı bulmuştum. Gerçekten ben de herkesin canlı canlı bu deneyimi yaşaması gerektiği düşüncesindeyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, onu dinleme şansına erişenleri özel insanlar, şanslı insanlar olarak ayırabilirim artık :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.